Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), Galatasaray'ın yıldız golcüsü Osimhen'i 2024 yılı için 'Dünyanın En İyi Futbolcusu Ödülü'ne aday gösterdi. Öte yandan Güney Güvenç, Osimhen'in kendisine Atatürk'ü sorduğunu anlattı.

Galatasaray’ın transfer döneminde Napoli’den kiralayarak tüm dünyada yankı uyandıran bir transfere imza attığı golcü oyuncusu Victor Osimhen son olarak Antalyaspor ağlarına gönderdiği röveşata golüyle gündem olmuştu. Nijeryalı yıldız bir büyük onura daha haiz oldu.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), ‘Dünyanın En İyi Futbolcusu Ödülü’ için 2024 yılının adaylarını belirledi. Osimhen, 30 kişilik listede kendisine yer buldu.

Victor Osimhen’in yanı sıra birçok yıldız isim listede kendilerine yer buldu. İşte ödüle aday 30 futbolcu:

Jude Bellingham İngiltere Real Madrid
Kylian Mbappe Fransa Paris Saint-Germain/ Real Madrid
Erling Haaland Norveç Manchester City
Phil Foden İngiltere Manchester City
Bukayo Saka İngiltere Arsenal
Jamal Musiala Almanya Bayern Munih
Florian Wirtz Almanya Bayer Leverkusen
Rodri İspanya Manchester City
Lamine Yamal İspanya Barcelona
Declan Rice İngiltere Arsenal
Martin Ødegaard Norveç Arsenal
Harry Kane İngiltere Bayern Munih
Cole Palmer İngiltere Chelsea
William Saliba Fransa Arsenal
Ruben Dias Portekiz Manchester City
Nico Williams İspanya Athletic Bilbao
Toni Kroos Almanya Real Madrid
Dani Olmo İspanya RB Leipzig/ Barcelona
Dani Carvajal İspanya Real Madrid
Fabian Ruiz İspanya Paris Saint-Germain
Cody Gakpo Hollanda Liverpool
Vinícius Júnior Brezilya Real Madrid
Federico Valverde Uruguay Real Madrid
Rodrygo Brezilya Real Madrid
Lautaro Martínez Arjantin Inter
James Rodríguez Kolombiya Sao Paulo/  Rayo Vallecano
Ademola Lookman Nijerya Atalanta
Victor Osimhen Nijerya Napoli/ Galatasaray
Akram Afif Katar Al Sadd
Alphonso Davies Kanada Bayern Munih

Mauro Icardi’nin hedefi Gheorghe Hagi’yi geride bırakmak

Günay’a Atatürk’ü sormuş

Öte yandan Antalyaspor filelerine kaydettiği nefis röveşata golü sonrası yedek kulübesine giderek sevincini yedek kaleci Günay Güvenç’le kutlayan Osimhen’in bu tercihi Günay’a da soruldu. Tecrübeli file bekçisi, Nijeryalının Galatasaray’a sadece zaman geçirmeye değil, benimsemiş bir şekilde geldiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Yedek kulübesinde yan yana oturuyorduk. Sizlerin önünde olduğum için değil kendi eşime ve takım arkadaşlarıma da anlattım. Yedek kulübesinde bana çok sorular sordu. Özellikle de en son sorusu Atatürk resmi ile ilgiliydi. Atatürk’ü az çok biliyorum dedi. Kendisi çok açık ve ülkemiz adına çok şey öğrenmek istiyor. İstiklal Marşı’mız maçlarda okunuyor. Genellikle Avrupa’da böyle şeyler yoktur. Ben de Türkiye böyledir dedim. Maçlardan önce her zaman İstiklal Marşı’mız okunur. Taraftarlarımızın ne bağırdığını sordu. Onları anlattım. Gerçekten çok açık biri. Buraya sadece zaman geçirmeye değil, benimsemiş bir şekilde geldi. Onu da hissettiriyor takıma. Maça girdi ve güzel de bir gol attı. Hatta bize doğru koşarken ilk başta hocamıza sarılacak sandım. Sonra bana sarıldı. Spontane gelişen bir şey oldu. Galiba yedek kulübesinde benden güzel bir enerji aldı. O yüzden böyle bir şey gelişti. Önceden konuşulmuş bir şey de yoktu. Ama dediğim gibi golün kendisi ve sonrası güzel bir resim oldu totalde.”

Teknik direktör Okan Buruk ise Günay konuşurken araya girip gülerek, “Ben de bana sarılacak zannettim, doğum günüm diye” dedi.

Osimhen’in röveşatası tarihe geçti: Dünya bu golü konuşuyor