Vinicius Jr. son yıllarda İspanya'da en fazla ırkçılığa uğrayan futbolculardan. Brezilyalı bunun devam etmesi halinde Dünya Kupası'nın İspanya'dan alınması taraftarı.

Son yıllarda ırkçılıkla alakalı ağzını açıp gözünü yuman isimlerden Vinicius bir çarpıcı açıklamaya daha imza attı. CNN’e konuşan yıldız futbolcu bu kez ırkçılığın fazlasıyla yaygın olduğu İspanya’yı direkt olarak hedef aldı.

Özellikle 2022-23 sezonunun son haftalarında Valencia deplasmanında taraftarların toplu olarak ırkçı saldırısına uğrayan kanat oyuncusu o tarihten beri ırkçılık karşıtı sert açıklamalarıyla dikkat çekiyordu. Vini, daha geçenlerde takımca karar aldıklarını, bundan sonra bir maçta arkadaşlarından biri ırkçı saldırıya uğrarsa sahayı takım olarak terk edeceklerini açıkladı.

Real Madrid’den ırkçılığa takımca tepki: Sahayı birlikte terk edecekler

Brezilyalı yıldız futbolcu bu kez uzun vadeli bir hedef belirledi. Oyuncu yaptığı açıklamada “Şayet ülkede ırkçılık bugünkü devam ederse 2030 Dünya Kupası’nın İspanya’dan alınması gerekiyor” dedi. Oyuncu açıklamalarının tamamında “2030’a kadar evrimleşmek için çok yerimiz var. Umarım İspanya evrim geçirir ve bir insana derisinin rengi nedeniyle hakaret etmenin ne kadar ciddi bir şey olduğunu anlar, çünkü eğer 2030’da işler değişmezse, bence Dünya Kupası’nın yerini değiştirmeliyiz, çünkü eğer bir oyuncu ırkçılığa maruz kalabileceği bir ülkede oynarken kendini rahat ve güvende hissetmiyorsa, bu biraz karmaşık bir durumdur” sözlerine yer verdi.

Vinicius kendisini çözümün bir parçası olarak öneriyor: “Bir şeyleri değiştirmek için mümkün olan her şeyi yapmak istiyorum, çünkü İspanya’da ırkçı olmayan pek çok insan var. Küçük bir grup ırkçı içinde yaşamanın çok güzel olduğu bir ülkenin imajını etkiliyor. Real Madrid için oynamayı seviyorum. İspanya’yı seviyorum, burada ailemle birlikte yaşamak için en iyi koşullara sahibim. Umarız işler daha da gelişebilir, şu ana kadar zaten gelişti ama çok daha fazla gelişebilir ve 2030 yılına kadar ırkçılık ve ırkçılık vakaları azalabilir, azalmalıdır.”

Vinicius ırkçı saldırılara karşı verdiği tepkilerin karşılık bulmasıyla alakalı mutlu olduğunu söyleyerek “Bugün bazı taraftarlar hala ırkçı olabilirler ancak bu görüşlerini ifade etmekten çekiniyorlar. Böylece ırkçılığı engelliyoruz. Elbette bunu tamamen bitiremeyiz ancak İspanya’nın kafa yapısını değiştirebildiğimiz için mutluyum” dedi.

Real Madrid’de Arda Güler krizi: En iyi dönemi değil