Liverpool yaz döneminin en hareketli takımlarından biri oldu. Kulüp, orta saha anlamında büyük bir dönüşüme girdi. Bazı taraftarlar gidenler ve gelenlerin dengesinden hoşnut kalmadı. 32 yaşındaki kaptan Virgil van Dijk taraftarların endişesini anladığını ifade etti.

Liverpool’da bu yaz büyük bir değişim rüzgarı esti. Geçen sezon beklentilerin altında kalınmasının ardından bu, belki de beklenen bir şeydi. Sezon 5. bitirilmiş ve Şampiyonlar Ligi’nde dahi uzak kalınmıştı. Geçen yaz forvet bölgesinde başlayan yenilenme sürecinin benzeri bu kez orta sahada meydana geldi. Kaptan Jordan Henderson ve Fabinho gibi değerli parçalar Suudi Arabistan’ın yolunu tuttu. Ayrıca Alex Oxlade Chamberlain, James Milner ve Naby Keita gibi isimlerle de yollar ayrıldı. Öte yandan ön taraftan Roberto Firmino da Arabistan yoluna çıktı.

Liverpool’da kaptanlık Virgil van Dijk’a emanet

Bunca oyuncunun ayrılığı üzerine Liverpool, Dominik Szboszlai ve Alexis Mac Allister gibi isimlerle anlaştı. O kadar futbolcunun ayrılığı üstüne yapılan iki transfer Liverpool taraftarının beklentisini karşılamadı. Çiçeği burnunda kaptan Virgil van Dijk konu hakkında “Kesinlikle anlayabiliyorum ancak ben negatif bir insan değilim. Kesinlikle anlıyorum, çok fazla oyuncu ayrılıyor, kaptanınız ve ikinci kaptanınız ayrılıyor ve yerine iki oyuncu geliyor. Ve oynadığımız oyuna da bakılınca yani iyi top yapıp üstüne savunmada zorlanarak goller yiyince bazı insanlar şüpheye düşebiliyor. Daha fazla oyuncu gelecek mi göreceğiz ve daha sonra son derece uzun bir sezon için hazır olmamız gerekecek. Rakiplerimize baktığımızda son derece zorlu olacak ancak tekrar zirvede olmak istiyoruz, rekabetçi olmak istiyoruz. Öz güvenli olmalıyız, böyle olmak zorundayız ve her gün birbirimizden bir şeyler öğrenmeliyiz. Karakterli futbolcular, başarılarımızda büyük payı olan oyuncular ayrıldı ancak kalanlar öne çıkmalı. Bu güzel bir meydan okuma bence. Heyecanlı olmalıyız.” dedi. Liverpool, yeni sezonu Pazar günü Chelsea’ye karşı oynayacağı maçla açacak.

Varane: Oyuncuların istekleri dikkate alınmıyor