Manchester'in iki takımı City ve United İngiltere Community Shield Kupası'nı almak için Wembley'de karşı karşıya geldi. 1-1 betin karşılaşma penaltılara gitti. Kazanan 'maviler' oldu.

İngiltere Community Shield Kupası’nda kırmızı köşede FA Cup’ı kazanan Manchester United, mavi köşede ise geçen yılın şampiyonu Manchester City vardı. Sezona geçen yıl olduğu gibi Hollandalı teknik direktör Erik ten Hag yönetiminde başlayan Manchester United kadrosunu Leny Yoro ve Joshua Zirkzee gibi isimlerle güçlendirmişti. Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City ise Savinho’yu kadrosuna katmıştı.

İki takım arasında oynanan 190 karşılaşmada United 78, City 59 kez kazanmış ve 53 maç beraberlikle sonuçlanmıştı. Wembley Stadı’nda oynanan maçın ilk bölümü pozisyonsuz geçti. 23’te City tehlikeli geldi. Rico Lewis’in geliştirdiği atakta Erling Haaland topa dokunamadı. Oscar Bobb önüne düşen topa vurdu. Meşin yuvarlak direkten dışarı gitti. İti takımın kalan dakikalarında çabaları sonucu değiştirmedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi. 79’da bu kez direğe takılan Manchester United oldu. Marcus Rashford’un vuruşunda top kaleciyi geçti ama direkten döndü.


Maçta kilidi 82’de Kırmızı Şeytanlar kırdı. Oyuna ikinci yarıda giren Garnacho, topu City kalecisi Ederson’un erişemeyeceği bir noktaya gönderdi.

Golden sonra Maviler baskısını yükseltti. 89’da Bobb’un ortasında Bernando Silva’nın kafası skora denge getirdi. Maç 1-1 biterken direkt penaltı atışlarına geçildi. İlk beş penaltıda City’den Bernando Silva, United’dan Jadon Sancho atışları değerlendiremedi. Seri atışlarda hata yapan United’dan Johny Evans oldu. Penaltılarda rakibine 7-6 üstünlük sağlayan Manchester City, Community Shield’ı yedinci defa müzesine götürdü.Manchester City ‘En iyi savunma hücumdur’ dedi! Premier Lig’e dava