Sezonun dört grand slam turnuvasından biri olan Wimbledon’da çeyrek final resmi hem tek erkekler hem tek kadınlarda netlik kazandı. Novak Djokovic ve Carlos Alcaraz sürprize izin vermezken kadınlarda Aryna Sabalenka ve Elena Rybakina yola devam etti.

Wimbledon Tenis Turnuvası’nda son 16 eşleşmeleri sona erdi ve hem tek erkeklerde hem tek kadınlarda çeyrek final resmi netlik kazandı.

Tek erkeklerde İspanyol Carlos Alcaraz İtalyan Matteo Berettini’yi 3-6, 6-3, 6-3 ve 6-3’lük setlerle 3-1 yenerek çeyrek final bileti aldı. Geç saat kısıtlaması nedeniyle 2-0’ken maçı yarıda kalan 2 numaralı seribaşı Novak Djokovic ise Hubert Hurkacz’a 3. seti kaybetmesine karşın dördüncü seti 6-4 alarak maçı 3-1 kazandı ve adını çeyrek finale yazdırdı. Nole’nin çeyrek finaldeki rakibi 7 numaralı seribaşı Andrey Rublev oldu.

Swiatek ve Alcaraz emin adımlarla devam!

3 numaralı seribaşı Rus Daniil Medvedev ise ilk iki seti kazandığı mücadelede rakibi Jiri Lehecka’nın sakatlığı nedeniyle karşılaşmadan çekilmesinden ötürü korttan galip ayrıldı. 5 numaralı seribaşı Yunan Stefanos Tsitsipas ise dünya 43 numarası rakibi Christopher Eubanks’e 3-6, 7-6, 3-6, 6-4 ve 6-4’lük setlerle 3-2 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Eubanks, çeyrek finalde Medvedev ile eşleşti. 6 numaralı seribaşı Holger Rune ise Bulgar rakibi Grigor Dimitrov’u 3-6, 7-6, 7-6 ve 6-3’lük setlerle 3-1 yenerek tur biletini aldı. Danimarkalı tenisçi, çeyrek finalde Alcaraz’ın rakibi oldu.

Tek kadınlarda favoriler yanıltmadı

Tek kadınlar 2 numaralı seribaşı Aryna Sabaleknak Rus Ekaterina Alexandrova’yı 6-4 ve 6-0’lık setlerle mağlup etti. Dünya 3 numarası Elena Rybakina ise Brezilyalı rakibi Beatriz Haddad Maia’nın maçtan çekilmesi sonucu çeyrek finalin yolunu tuttu.

Just Stop Oil’in bu seferki hedefi Wimbledon

6 numaralı seribaşı Tunuslu Ons Jabeur ise 9 numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova’yı 6-0 ve 6-3’lük setlerle 2-0 yenerek çeyrek finalde Rybakina ile eşleşti. Turnuvanın flaş isimlerinden 16 yaşındaki genç Rus Mirra Andreeva ise raketini fırlatarak ceza puanı aldığı mücadelede Amerikalı 25 numaralı seribaşı Madison Keys’e 3-6, 7-6 ve 6-2’lik setlerle mağlup oldu. Keys, Sabalenka ile eşleşti.

Tek kadınlarda diğer çeyrek final eşleşmeleri Iga Swiatek – Elina Svitolina ve Jessica Pegula – Marketa Vondrousova maçlarıyla şekillendi.