Wimbledon'da en fazla çeyrek finale kadar yükselebilen dünya bir numarası Iga Swiatek, Petra Martic'i 3-0 yenerek üçüncü tura çıktı. Polonyalı tenisçi üst üste 21. galibiyetini aldı.

Dört grand slam’den biri olan Wimbledon’da mücadele son hızıyla sürüyor. Turnuvada korta çıkan kadınlar dünya bir numarası Iga Swiatek Hırvat rakibi Petra Martic’i 2-0 yenerek üçüncü tura yükseldi. Swiatek setleri 6-4 ve 6-3 kazandı. Böylece Polonyalı tenisçinin galibiyet serisi 21’e çıktı.

23 yaşındaki Swiatek beş kez Grand Slam şampiyonluğu kazanmasına rağmen geçmişte çim kortta zorluklar yaşamış ve Wimbledon’da çeyrek finalden öteye geçememişti. Swiatek üçüncü turda Yulia Putintseva ile karşılaşacak. Kazak oyuncu dördüncü günün erken saatlerinde 27 numaralı seribaşı Çekyalı Katerina Siniakova’yı 6-0 4-6 6-2’lik setlerle 2-1 mağlup etti.

Şu ana kadar kadınlarda tek sürpriz beş numaralı seribaşı Amerikalı Jessica Pegula’nın dünya 42.’si Wang Xinyu’ya 2-1 yenilmesi oldu. Fransa’dan 23 numaralı seribaşı Caroline Garcia da 97. sırada yer alan ABD’li Bernarda Pera’ya 2-1 kaybetti. 2022’nin Wimbledon şampiyonu Elena Rybakina ise Alman rakibi Laura Siegemund’u 6-3 3-6 6-3’lük setlerle 2-1’le geçti. Kazak sporcunun bir sonraki rakibi Danimarkalı eski dünya bir numarası Caroline Wozniacki ya da 2021 ABD Açık finalisti Kanadalı Leylah Fernandez’den biri olacak İkilinin maçı setlerde 1-1 ve oyunlarda 3-3 iken durduruldu. Art arda iki Wimbledon finali kaybeden Ons Jabeur Amerikalı tenisci Robin Montgomery’yi 6-1, 7-5’lik setlerle mağlup etti. Tunuslu 10 numaralı seribaşı üçüncü turda Ukraynalı 21 numaralı seribaşı Elina Svitolina ile karşılaşacak. Svitolina Alman Jule Niemeier’i 6-3, 6-4’lük setlerle mağlup etti.

11 numaralı seribaşı Amerikalı Danielle Collins Macaristanlı Dalma Galfi’yi 2-0 yendi. Collins’in bir sonraki turdaki rakibi 20 numaralı seribaşı Beatriz Haddad Maia olacak. Geçen yılın çeyrek finalisti Madison Keys, Çinli Wang Yafan’ı; 2017 Fransa Açık şampiyonu Jelena Ostapenko da Ukraynalı Daria Snigur’u 2-0 mağlup etti.

Toprağın kraliçesi Swiatek Roland Garros’da üst üste üçüncü kez şampiyon!