Dünya tenisinin en önemli organizasyonlarından Wimbledon başladı. İlk güne Filistin eylemleri ve kadınlarda favoriler arasında gösterilen Aryna Sabalenka'nın turnuvadan çekilmesi damga vurdu. Erkeklerde ise Alcaraz ve Sinner bir üst tura yükseldi.

Teniste sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası olan Wimbledon Londra’da başladı. Dev organizasyona ilk günde düzenlenen Filistin yanlısı eylemler damga vurdu.

Filistin Dayanışma Kampanyası (PSC) tarafından turnuvanın yapıldığı kortlar bölgesindeki Merkez Kort önünde düzenlenen eylemde Filistin destekçileri “Soykırımı durdur” yazılı pankart açtı.

Eylemde PSC’nin araştırmalarına göre İsrail’e silah satan şirketlerde 2 milyar sterlinin (yaklaşık 82 milyar lira) üstünde yatırımı olan ve bu şirketlere 6,1 milyar sterlin (yaklaşık 252 milyar lira) finansman sağlayan sponsor banka Barclays’le ilişkilerin kesilmesi çağrısı yapıldı.

Eyleme katılan Filistin destekçileri de “Barclays’ı boykot et,” “Soykırıma sponsor olma,” “Barclays İsrail apartheidine hizmet ediyor” pankartları taşıdı. Eylemciler turnuvaya katılan sporseverlere “kana bulanmış” görüntüsü verilen ünlü Wimbledon çileklerinden ikram etti. Çileklerin yer aldığı tepsilerin üstünde “Wimbledon çileklerine Barclays sayesinde Filistinlilerin kanı bulaştı” ifadesi yer aldı.

Sabalenka turnuvadan çekildi

Teniste tek kadınlarda üç numaralı seribaşı Aryna Sabalenka sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası Wimbledon’dan omuzundaki sakatlığı nedeniyle çekildi.
Sabalenka sosyal medya paylaşımında “Size bu yıl şampiyonada (Wimbledon) oynayamayacağımı söylemek zorunda kaldığım için kalbim kırıldı. Kendimi hazırlamak için her şeyi denedim ama ne yazık ki omuzum benimle iş birliği yapmıyor” diye yazdı.
Dünya 3 numarası olan 26 yaşındaki raket “Bu turnuva benim için çok şey ifade ediyor ve söz veriyorum gelecek yıl her zamankinden daha güçlü döneceğim” dedi.

Son şampiyon Alcaraz ikinci tura yükseldi

Carlos Alcaraz Wimbledon’ın ilk gününde sürprize yer vermedi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen turnuvanın ilk gününde korta çıkan İspanyol tenisçi birinci turda dünya sıralamasında 269. basamakta bulunan Estonyalı Mark Lajal ile karşı karşıya geldi. Dünya 3 numarası Alcaraz 2 saat 22 dakika süren müsabakayı 7-6, 7-5 ve 6-2’lik setler sonucunda 3-0 kazanarak adını ikinci tura yazdırdı.

David Beckham da karşılaşmaları yerinde takip etti.

Dünya 1 numarası Sinner de sürprize yer vermedi

İtalyan tenisçi Sinner ilk turda Alman Jannick Hanfmann ile karşı karşıya geldi. Sinner 2 saat 58 dakika süren müsabakayı 6-3, 6-4, 3-6 ve 6-3’lük setlerle 3-1 kazanarak adını ikinci tura yazdırdı. Wimbledon’da geçen sezon yarı final oynayan dünya 5 numarası Daniil Medvedev (Rusya) ABD’li Aleksandar Kovacevic’i 3-0 yenerek tur atladı.
Dünya sıralamasında 8. basamakta bulunan Norveçli tenisçi Casper Ruud ise Alex Bolt’u (Avustralya) 3-0 geçerek ikinci tura yükseldi.

Kadınlarda Gauff ve Paolini kazandı

Wimbledon’da tek kadınların şampiyonluk adayları arasında gösterilen Coco Gauff ve Jasmine Paolini tur atladı.
Dünya sıralamasında 2 numarada yer alan ABD’li Coco Gauff vatandaşı Caroline Dolehide’a 6-1 ve 6-2’lik setlerle üstünlük kurarak adını ikinci tura yazdırdı.
İtalyan tenisçi Jasmine Paolini ise İspanyol rakibi Sara Sorribes Tormo’yu 2-0 mağlup ederek ikinci tura yükseldi.
Wimbledon’a ilk tur müsabakalarıyla devam edilecek. Erkeklerde favorilerden Novak Djokovic ile Alexander Zverev, kadınlarda ise son şampiyon Marketa Vondrousova ve dünya 1 numarası Iga Swiatek korta çıkacak.

Wimbledon’da heyecan başlıyor