WNBA'de normal sezon sona ererken en değerli oyuncu A'Ja Wilson oldu. Wilson kullanılan oyların tamamında ilk sırayı aldı ve tarihin ikinci "rakipsiz" MVP'si seçildi.

2020 ve 2022 sezonlarında Las Vegas Aces formasıyla en değerli oyuncu ödülüne layık görülen A’Ja Wilson, bu ödüle üçüncü kez uzandı. Kadın basketbolunun ABD’deki ligi WNBA’de normal sezonun tamamlanmasının ardından hemen play-off arifesinde ödül sahibini buldu.

67 kişinin oy kullandığı yarışta Wilson ilk sıra oylarının tamamını aldı ve 670 puanla zirvede yer aldı. Böylelikle 1997 yılında Houston Comets gardı Cynthia Cooper’dan sonra tartışmasız MVP seçilen ilk isim oldu. Sıralamada ikinci sırayı geçtiğimiz kış dönemini Fenerbahçe’de geçiren Napheesa Collier aldı. Bir başka eski Fenerbahçeli Breanna Stewart üçüncü olurken Caitlin Clark dört, Alyssa Thomas beşinci oldu.

A’Ja daha önce 2020 ve 2022’de aynı ödülü kazanmıştı. 2020’de takımıyla final oynayan oyuncu 2022’de kariyerinin ilk şampiyonluğuna uzanmıştı. Son iki sezonu şampiyon olarak tamamlayan Wilson önderliğindeki Las Vegas Aces bu sezona da aynı iddiayla başlamıştı. Wilson bu sezon 26.9 sayı ve 2.6 blokla bu alanlarda ligin zirvesinde yer aldı. ABD’li oyuncu olimpiyatlarda altın madalya alan takıma da önderlik ederken 2006 yılında 25.3 sayı ortalaması yakalayan Diana Taurasi’nin ardından bu barajı geçen ilk isim oldu.

Wilson ayrıca 11.9 ribaunt ve 1.8 top çalma ortalamalarıyla bu alanlarda da kariyer sezonunu yaşadı. 40 sayıyı aşan iki maç oynayan Wilson 38 maçın 34’ünde 20 sayı barajını geçti, bu alanda lig rekorunu kırdı. Vegas, play-off’ta Seattle Storm ile kozlarını paylaşacak.

Basketbolun artık prensesi var: Caitlin Clark