Süper Lig'de ilk defa İspanyol hakem Mario Melero Lopez'in VAR'da bulunduğu maçta Ankaragücü, kendi sahasında Gaziantep FK'yı 3-1 yendi. Bu sonuçla Emre Belözoğlu nefes alırken Selçuk İnan'ın takımı tehlike bölgesinde kaldı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun VAR’da yabancı hakemleri görevlendireceğini açıklamasının ardından başkentte tarihi bir gün yaşandı. Ankaragücü-Gaziantep FK maçına görevlendirilen İspanyol Mario Melero Lopez, Süper Lig tarihindeki ilk yabancı VAR hakemi oldu. İspanya LaLiga’nın hakem kadrosu içinde yer alan 44 yaşındaki hakem, Real Madrid forması giyen milli futbolcu Arda Güler’in gol attığı Celta Vigo maçında düdük çalmıştı. Yani eesasında ‘tanıdık’ bir hakemdi.

Küme düşmeme mücadelesi yapan iki takımın mücadelesiyse milli takımdan eski iki takı arkadaşı Emre Belözoğlu ile Selçuk İnan’ın bu kez teknik direktör olarak karşı karşıya getirdi. Oyuna iyi başlayan deplasman takımı oldu. 7’de Maxim’in sağ çaprazdan ceza sahasına gönderdiği top karambol yarattı. Penaltı noktası üzerinde meşin yuvarlağı önünde bulan Jevtovic’in şutunda top ağlara gitti.
Golden sonra Emre Belözoğlu yönetimindeki Ankaragücü oyunda mutlak üstünlüğü ele aldı. 16’da Morutan’ın ceza sahasına yakın bir noktadan kaleye gönderdiği sert şutta, topu kaleci Nita iki hamlede kontrol etti.

Yabancı VAR’dan kritik karar: ayak ucuyla ofsayt

24’te orta sahadan rakiplerini geçerek ceza sahası çizgisi üzerine gelen Bassogog, ceza sahasına giren Sowe pas verdi. Bu futbolcunun kaleci Nita’yı geçerek kaleye gönderdiği top filelerle buluştu. VAR’da bulunan Mario Melero Lopez’in müdahalesinin ardından gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Mario Melero Lopez’in ofsaytı belirlediği pozisyon.

31’de başkent ekibi beraberliği buldu. Morutan’ın pasıyla ceza sahasına giren Efkan Bekiroğlu akıllı bir vuruşla ağları buldu. 42’de ev sahibi bir kez daha gole yaklaştı. Kitsiou’nun sert vuruşunda top Gaziantep FK’li defans oyuncularına çarparak havalandı. Altıpasın önünde meşin yuvarlakla buluşan Sowe’nin vuruşunda top üst direğe çarparak auta gitti. 45+1’de Ali Kaan Güneren’in ceza alanı çizgisi üzerinden plase vuruşunda meşin yuvarlak yan direğe çarparak dışarı çıktı. Mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda da üstün oynayan Ankaragücü oldu. 61’de Morutan’ın sağ çaprazdan kaleye gönderdiği plase vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Nita son anda kurtardı. 65’te Kitsiou’nun sağdan ceza sahasına gönderdiği topla altıpasın önünde buluşan Efkan Bekiroğlu, meşin yuvarlağı Sowe’nin önüne yuvarladı. Bu futbolcunun vuruşunda top ağlara gitti ve Ankaragücü 2-1 öne geçti.

68’de başkent ekibi farkı ikiye çıkardı. Kitsiou’nun pasıyla ceza sahası çizgisine yakın bir noktada topla buluşan Efkan Bekiroğlu’nun sert vuruşunda top filelerle buluştu. Kalan dakikalarda iki takımın çabası da sonuç getirmedi ve karşılaşma 3-1 sona erdi. Bu sonuçla puanını 37 yapan Ankaragücü, küme düşme hattının en üstünde bulunan 31 puanlı Gaziantep FK’ye altı puan fark yapmış oldu. İlk yarıdaki maçı da 1-0 kazanan sarı lacivertliler ikili averajda da rakibine üstünlük sağlamış durumda.

Golden Boy’a üç Türk futbolcu aday