Hamit ve Halil Altıntop'u milli takımda oyuncu oldukları dönemde dolandırmakla suçlanan TFF eski çalışanı Cemile Aylin Arslan yargılandığı davada beraat etti. Arslan mahkemede "Hamit Altıntop bana iddaa oynattı, bazen kazandık bazen kaybettik" dedi.

Hamit ve Halil Altıntop kardeşleri futbolcu olduğu dönemde dolandırmakla suçlanan ve bu nedenle dört ay tutuklu kalan Türkiye Futbol Federasyonu eski çalışanı Cemile Aylin Arslan’a verilen beraat kararını Yargıtay da onadı. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 35 yıla kadar hapsi istenen Cemile Aylin Arslan’ın Hamit Altıntop’a yargılama sırasında bahis suçlaması yönelttiği ortaya çıktı.

Halktv’de yer alan habere göre Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski yöneticisi Hamit Altıntop (42) ile ikiz kardeşi Halil Altıntop’un milli takımda oynadıkları 2006 yılında federasyon tarafından yatırılan başarı primlerini banka hesaplarından boşalttığı iddiasıyla anılan dönemde TFF’de teknik direktör asistanı olarak çalışan Cemile Aylin Arslan ve annesi S. A. ile kuzeni Hakan Gücün hakkında “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla dava açılmıştı.

2007 yılında işlendiği iddia edilen dolandırıcılık eylemi nedeniyle Cemile Aylin Arslan dört ay kadar tutuklu kaldı. Dosyaya göre Halil Altıntop’un hesabından 120 bin TL, Hamit Altıntop’un hesabında ise 307 bin TL Cemile Aylin Arslan ile kuzeni Gücün’ün temasa geçtiği 10’a yakın kişinin hesaplarına gönderildi. Para gönderilen kişiler arasında Arslan’ın kimi zaman gittiği kuafördeki çalışanlar da yer aldı.

‘Hamit bana iddaa oynattı’

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 35 yıla kadar hapsi istenen Cemile Aylin Arslan kendini savunmak için davacıya suçlama yöneltti ve “Hamit Altıntop bana iddia oynattı” dedi. “Bana gönderilen paralar İddia oynamam için gönderilen paralardı. Ben de bu paralarla İddia oynadım. Bazen kazandık. Bazen kaybettik” dedi. Arslan kendisi ile Altıntop’un HTS kayıtlarına ve mesajlaşmalarına bakılmasını istedi.

Daha önce verdiği bir ifadede Cemile Aylin Arslan’ı tanımadığını kaydeden Hamit Altıntop bu kişi ile telefon görüşmelerinin iş nedeni ile olduğunu söyledi. Altıntop, Arslan ile vatandaşlık numarası ile banka hesap bilgilerini ise paylaşmadığını kaydetti. Halil Altıntop ise “Sanıklar adımıza tahakkuk ettirilen primleri bizim haberimiz olmadan mal edinmiş” dedi.

‘Mahkeme tarafları yüzleştirdi’

Yapılan yargılamada anne S.A. için beraat kararı verildi. Firari Hakan Gücen’in dosyası ayrıldı. Mahkeme Cemile Aylin Arslan için de beraat kararı verdi. Beraat kararında Hamit Altıntop ile Cemile Aylin Arslan arasındaki görüşmelerin HTS kayıtları etkili oldu. Gerekçeli kararda “Alınan beyanlar ve yapılan yüzleştirme karşısında taraflar arasındaki HTS kayıtları incelenmiş ve alınan bilirkişi raporu ile de sanık ve Hamit Altıntop arasında iletişim kayıtları bulunduğu, iletişim tespit kayıtlarındaki verilerle mesaj tespit tutanaklarındaki mesaj kayıtlarının birebir uyumlu oldukları tespit edilmiştir” dendi.

Mahkemenin kararı Yargıtay’a taşındı. Yargıtay 2. Ceza Dairesi beraat kararını onadı. Onama kararında da Hamit Altıntop ile Arslan arasındaki görüşme kayıtları ile para transferleri arasında uyumluluk olduğu kaydedildi.

Cemile Aylin Arslan’ın avukatı Ayhan Sağıroğlu müvekkilinin anılan olay nedeni ile TFF’deki işinden olduğunu kaydetti. Yargılamanın uzun yıllar sürdüğünü kaydeden Sağıroğlu beraat kararının kesinleşmesiyle tutuklu geçirdiği süre nedeniyle tazminat talepli dava açabileceklerini söyledi.

Schalke, Bayern Münih ve Real Madrid gibi çok önemli Avrupa kulüplerinin formalarını terleten Hamit Altıntop 2012 yazında Galatasaray’a transfer olmuş ve parçalı forma altında geçen dört buçuk sezonda iki Süper Lig, üç Türkiye Kupası ve üç de Süper Kupa şampiyonluğu yaşamıştı. 2017’nin ocak transfer döneminde Darmstadt’a transfer olan Hamit Altıntop futbol kariyerini başladığı yer olan Almanya’da noktalamıştı. Hamit futbolculuk kariyerinde 82 kez milli formayı terletti.

Nihat Özdemir’in TFF başkanlığı döneminde, 1 Haziran 2019 tarihinden beri A Milli Takım’dan sorumlu isim olarak öne çıkan Hamit Altıntop, Özdemir’in istifası sonrası başkanlığa gelen Mehmet Büyükekşi’nin yanında da TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Milli Takımlar Sorumlusu olarak görev almayı sürdürmüştü.

TFF hızlı başladı: Hamit Altıntop’un yerine Ceyhun Kazancı geldi, yabancı kuralı değişti