Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın yeni transferlerinden Tina Charles dün gece kaydettiği sayılarla WNBA tarihinin en fazla sayı atan ikinci oyuncusu oldu.

Son iki sezonu EuroLeague’de şampiyon olarak bitiren Fenerbahçe 2024-25 sezonuna da aynı hedefle girecek. Takımın en önemli transferlerinden biri Tina Charles. WNBA’de Atlanta Dream forması giyen tecrübeli isim önümüzdeki sezon 2014-15’te olduğu gibi Fenerbahçe’nin başarısı için ter dökecek.

Charles WNBA’de tarihe geçti. Takımının Phoenix Mercury’yi 72-63 yendiği maçta forma giyen oyuncu 12 sayı kaydedip 17 ribaunt aldı. Galibiyette önemli rol oynayan 35 yaşındaki sporcu toplam 7 bin 491 sayıya ulaşarak WNBA tarihinin en fazla skor üreten ikinci basketbolcusu oldu. Tina Thompson’ı geride bırakan yıldız isim an itibariyle sadece Diana Taurasi’nin gerisinde. İkonik skorer kariyeri boyunca 10 bin 500’ü aşkın sayı yaptı. WNBA tarihinin şimdiden en çok ribaunt alan ikinci oyuncusu olan Charles bunun için “Adımı Diana ile (aynı) cümlede duymak hayal bile edilemez, benim için kişisel olarak ifade ettiği şey bu lig, onun etkisi. O kesinlikle GOAT” dedi.

Charles 2021’de WNBA’in 25. yılına özel en iyi 25 oyuncudan biri seçilmişti. Üç Olimpiyat altını olan oyuncu sekiz kez All Star ve bir kez de ligin en değerli oyuncusu seçildi.

Fenerbahçe: Ankara’daki ziyaretlerin amacı yeni yönetim kurulunu tanıtmaktı