Geçen sezon Peru Ligi’nde enteresan bir olay yaşandı. Sezonun son karşılaşmasında kazananın şampiyon olacağı mücadelede Universitario, Alianza Lima’ya konuk oldu. Lima maçtan 2-0 yenik ayrıldı. Konuk ekip son düdükle beraber şampiyonluğunu kutlamaya hazırlanırken bir anda stadyumun ışıkları kesildi.

Lima kulübüne bu yapılandan dolayı Peru Futbol Federasyonu tarafından büyük ceza kesildi. Takımın maçlarını oynadığı Alejandro Villanueva Stadyumu yedi ay kapatıldı. Kulübün karara itirazı da karşılık bulmadı ve ceza onandı. Kulüp itirazda “Stadyumun hızlı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan ve personel bir yana herhangi bir hasar ya da malzeme bile kaydetmediği için herhangi bir olumsuz sonuç doğurmayan etkili bir güvenlik önlemi” aldıklarını savunmuştu. Ancak bu savunma cezayı geçersiz kılmadı.

Sacha Boey’dan Galatasaray’a veda, Bayern Münih’e merhaba: İşte tarihi bonservis bedeli…

Yeni sezonu dün açan Lima takımının bu sezon maçlarını şehrin bir diğer stadyumu olan Ulusal Stadyum’da oynaması bekleniyor. Kiralama bedeliyle beraber kulübün zarar göreceği belirtiliyor. Bu arada söz konusu ceza uluslararası maçları kapsamıyor. Dolayısıyla Alianza Lima, Libertadores Kupası’ndaki maçlarını kendi stadyumunda oynayabilecek.