Spor dünyasında Yusuf Dikeç modası son hızla devam ediyor. Olimpiyat rekoru kırarak altın madalya kazanan Jamaikalı Roje Stona milli sporcunun ikonik pozunu verdi.

Fransa’nın başkenti Paris’teki Stade de France’taki erkekler disk atma finallerinde Jamaikalı Roje Stona 70.00 metrelik derecesiyle Atina 2004’te Litvanyalı Virgilijus Alekna’ya ait (69.89) olimpiyat rekorunu kırarak altın madalya kazandı. Bu disiplinde 74.35’le dünya rekortmeni Litvanyalı Mykolas Alekna 69.97’lik derecesiyle gümüş, Avustralyalı Matthew Denny 69.31’le bronz madalya elde etti.

Olimpiyat rekorunun yeni sahibi 25 yaşındaki Jamiakalı atlet Roje Stona altın madalyayı aldıktan sonra milli sporcu Yusuf Dikeç’in ikonikleşen pozunu verdi. Erkekler Sırıkla atlamada 6.10 ile olimpiyat rekoru kırarak altın madalya kazanan İsveçli atlet Armand Duplantis de Yusuf Dikeç hareketiyle kameralara poz vermişti. Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ise Şampiyonlar Ligi elemesinde Lille’e attığı golden sonra sevincini Yusuf Dikeç’in ikonlaşmış hareketiyle yaşamıştı.

Ersu gurur verdi, Duplantis inanılmaz bir rekor kırdı ve sırıkla atlama finaline Yusuf Dikeç de karıştı