Fransa Bisiklet turu zamana karşı koşulan yedinci etapla sürdü. 25.3 kilometrelik mesafeyi en kısa sürede tamamlayan isim Soudal Quick-Step takımının Belçikalı sporcusu Remco Evenepoel oldu.

Bisiklet sporunun en büyük organizasyonu olan Fransa Bisiklet Turu’nda gün zamana karşı koşulan etapla geçildi. Nuits-Saint-Georges ile Gevrey-Chambertin yerel idareleri arasındaki 25.3 kilometrelik etabı Soudal Quick-Step takımının Belçikalı sporcusu Remco Evenepoel 28 dakika 52 saniyelik derecesiyle ilk sırada tamamladı.

Belçikalı sporcu böylelikle Tour de France’daki ilk etap birinciliğini elde etti. Turun yedinci etabında UAE Team Emirates’ten Sloven sporcu Tadej Pogacar ikinci, Red Bull-Bora-Hansgrohe ekibinden vatandaşı Primoz Roglic ise üçüncü oldu. Genel klasmanda ise Tadej Pogacar, 27 saat 16 dakika 23 saniyelik süresiyle zirvede yer alarak sarı mayoyu korudu.

Organizasyon Semur-en-Auxois ile Colombey-les-Deux-Eglises yerel idareleri arasındaki 183.4 kilometrelik etapla sürecek. Fransa Bisiklet Turu, 21 etap sonunda 21 Temmuz Pazar günü Fransa’nın Nice kentinde sona erecek.

Fransa Bisiklet Turu’nda uçan bir Hollandalı