WTA 250 Turnuvası Jasmin Açık'ta Zeynep Sönmez son 16 turunda Belçikalı rakibi Greet Minnen'i 6-4, 1-6 ve 6-3'lük setlerle mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi. Zeynep WTA 250 seviyesinde çeyrek finale çıkan üçüncü Türk kadın tenisçi oldu.

Zeynep Sönmez son aylarda Türk tenisini gururlandırıyor. En potansiyelli isimlerden biri olarak dikkat çeken Zeynep kendi kariyeri adına bir ilke daha imza atarken yine Türk tenis tarihine geçti. Zeynep, Tunus’ta devam eden Jasmin Açık’ta son 16 karşılaşmasına çıktı. Belçikalı rakibi Greet Minnen’le kozlarını paylaşan Zeynep maça iyi bir başlangıç yaptı. Milli tenisçi 6-4 ile 1-0 öne geçerken ikinci sette iki kez servisini kırdırmaktan kaçamadı ve 6-1 ile durum 1-1 oldu.

Zeynep üçüncü ve son sette momentumu tekrar eline alıp maçtan 6-3 galip ayrılmayı başardı. Dünya 88 numarası ve turnuvanın altı numaralı seribaşını geride bırakan Zeynep adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. Türk tenis tarihinde kadınlarda WTA 250 seviyesinde daha önce çeyrek final oynayan yalnızca iki isim vardı. Çağla Büyükakçay ve Başak Eraydın’ın ardından Zeynep bunu başaran üçüncü isim oldu. 22 yaşındaki milli sporcu kariyerinde ilk kez bir WTA 250 turnuvasında çeyrek final seviyesine çıkmayı da başardı.

Zeynep Sönmez, Wimbledon’da ana tabloyu son anda kaçırdı

Zeynep maç sonunda “Çok yorgunum aslında. Güzel bir karşılaşma oynadık. Daha önce iki kez karşılaşmıştık, ikisini de kaybetmiştim ve bunu kazanmak önemliydi. Her zaman sonraki sayıya odaklanıyorum. Rakibim ikinci sette benden daha iyiydi. Birbirine yakın bir karşılaşmaydı. Kazandığım için mutluyum. Yarınki rakibimi tanıyorum o benim arkadaşım. Son aylarda onun iyi gittiğini biliyorum bakalım yarın neler olacak. Herkese desteği için çok teşekkür ederim, İstanbul’da şu an saat çok geç eğer izliyorsanız hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

Zeynep çeyrek final maçında kendisi gibi 22 yaşında olan Alman raket Eva Lys ile mücadele edecek. Lys turnuvaya bir numaralı seribaşı olarak gelen Elise Mertens’i eleyerek çeyrek final vizesi almıştı. Bu karşılaşma 13 Eylül saat 22.00 civarında başlayacak ve BeIn Sports ekranlarında olacak.

Zeynep Sönmez Berlin’de ana tabloda