Millî tenisçi Zeynep Sönmez, Avustralya Açık tek kadınlar ilk tur karşılaşmasında dünya 11 numarası ve 11 numaralı seribaşı Ekaterina Alexandrova'yı 2-1 yendi. Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta Alman Alexander Zverev ve İtalyan Jasmine Paolini ikinci tura yükseldi.

Millî tenisçi Zeynep Sönmez, Avustralya Açık tek kadınlar ilk tur karşılaşmasında dünya 11 numarası ve 11 numaralı seribaşı Ekaterina Alexandrova’yı 2-1 yenerek önemli bir galibiyete imza attı. TSİ 07.20’de oynanan maçta ilk seti 7-5 alan Sönmez, ikinci seti 4-6 kaybettikten sonra karar setini 6-4 kazanarak tur atladı.

23 yaşındaki Zeynep Sönmez, ilk sette 5-2 geriye düşmesine rağmen üst üste kazandığı oyunlarla seti 7-5 alarak maça ortak oldu.

İkinci seti 4-6 kaybeden milli tenisçi, üçüncü sette hem mental hem de fiziksel üstünlüğünü sahaya yansıttı. Kritik anlarda sergilediği performansla seti 6-4 kazanarak maçı 2-1 tamamladı.

Wimbledon sonrası rövanş

İkili, 2025 Wimbledon’da da karşılaşmış ve Zeynep Sönmez mücadeleyi 2-0 kaybetmişti.

Zeynep Sönmez Avustralya Açık elemelerinin finalinde Rus Anastasia Gasanova’yı 6-3, 6-2 yenerek ana tabloya yükselmişti. Dünya 112 numarası olan 23 yaşındaki sporcu elemelerde oynadığı 3 maçı da set vermeden kazanarak 2025’ten sonra bir kez daha Avustralya Açık ana tablosunda yer almıştı.

Zverev ilk turu geçti

İlk grand slam zaferini hedefleyen tek erkeklerin 3 numaralı seribaşı Zverev, Kanadalı Gabriel Diallo karşısında 6-7, 6-1, 6-4 ve 6-2’lik setlerle 3-1 galip geldi.

Arjantinli Francisco Cerundolo (18), Çinli Zhizhen Zhang’ı 3-0 (6-3, 7-6, 6-3) yenerek yoluna devam etti.

Elemelerden gelen Büyük Britanyalı Arthur Fery ise 20 numaralı seribaşı İtalyan Flavio Cobolli’yi 7-6, 6-4, 6-1 tamamlanan setlerle 3-0 mağlup etti ve günün sürprizlerinden birine imza attı.

Tek kadınlarda iki kez grand slam finali oynayan 7 numaralı seribaşı Paolini, Belaruslu Aliaksandra Sasnovich’i 6-1 ve 6-2’lik setlerle 2-0 yendi.

Ukraynalı Elina Svitolina (12), İspanyol Cristina Bucsa’yı 6-4, 6-1 ve Yunan Maria Sakkari, Fransız Leolia Jeanjean’ı 6-4, 6-2 biten setlerle 2-0 mağlup etti.