Bu yıl içinde bazı sıkı kavgalar çıkacağının işareti bence verildi, ilk ateşi Aleyna Tilki açtı. Yılbaşı gecesi İbo Şov’a çıkan Aleyna Tilki’nin o geceki görünümü ve tavırları hiç hoş değildi. Ama sonradan anladım ki bu hali yaşadıklarından kaynaklanıyormuş meğer.

Kızcağız feminist diye bildiği bazı sanatçıların kendisinin sahneye çıkmasını engellediğini düşünüyormuş, hatta menajerine zor kullanıldığını da söylemekteymiş etrafına. İma etiği düşünülen ve onunla aynı menajerle çalışan Hadise bir konserinde ‘bebeleri pistten  alalım’ diyerek Aleyna’yı iğnelemişti. Yaşı Aleyna Tilki’den daha büyük olan Ece Seçkin de Hadise’ye ‘Bebeler her boku biliyor. Boşuna yapma bize lolo’ deyince işler hayli büyümeye başlamıştı.

Bu tartışma henüz sonuçlanmamışken hemen her konuda fikrini  bildirmekten geri durmayan Demet Akalın kendi sorunuyla ortaya çıktı.

Akalın “Biz Alişan’la bir sezon partnerlik yaptık. O da Seda abla bizim elimizden alana kadar. Önce bana ‘Aaa ne alakası var çocuklar. Öyle dedikodular var sakın ha’ dedi. Ben zaten Miami’ye gidecektim bana bir şey olmadı, ama Alişan garibim hiç yakıştıramadı. Sonra bana Seda Abladan bir mesaj geldi. ‘Ben geliyorum Sabahların Sultanı olarak’ diye. Ben de he öyle mi dedim. Her şey olabilir. Televizyon camiası bizim sanat camiasından daha bela ve fena” şeklinde konuştu.

Demet Akalın özellikle televizyon camiasında yaşananlara dikkat çekiyordu. Aleyna Tilki ise sahnede perde arkasında yaşananları ortaya serdi. Gazeteci arkadaşlarımdan duyduğum göre haber kanallarında da buna benzer kişilik çatışmaları bolca yaşanırmış. O dünyada olan biteni yaşayanın haberi çıkarsa takip edebiliyoruz bizler de. Ama bazen olan biten sessiz sedasız yaşanıyor. Bir süre devamlı ekranda görülebilen kişi bir aşamada birden ortadan kaybolabiliyor. Biz tam nerede bu acaba kim bilir neler yaşandı diye merak etmeye başlarken, o bir gece, arka planda  nelerin hesabı yapıldıysa kimlerle uzlaşıldıysa aniden ortaya çıkıp ekranda yine sıkça görülmeye başlayabiliyor.

Aslında bu mesleki kıskançlıklar ayak kaydırmalar galiba her meslekte var. Bankacı arkadaşlarım bunun finans dünyasında çok sert olduğunu bile söylüyor. Arkadaşlarım sektörde yaşananların sertliği yüzünden kırılan birçok insanın işten ayrılabildiğini bile anlatıyor. Bankacı sevgilim de sektörde çok sık iş değiştirmişti. Benim sektörüm iç mimaride de mesleğe yeni başlayanlar piyasada tanınan eski insanların haksızlığına uğrayabiliyor. Gelebilecek işler kurtlar tarafından kapılabiliyor. Her sektörde olduğu gibi elinizi tutup yardımcı olan büyükler olmazsa bizim sektörde de işiniz zor.

O gece şovuna çıktığı için Aleyna Tilki’nin İbrahim Tatlıses tarafından belki korunabileceğini düşünmüştüm ben. Ama İbrahim Beyin sektördeki gücü eskiden olduğu gibi mi tam bilemiyorum. Demet Akalın’ın işi daha zor gibi gözüküyor. Çünkü Aleyna Tilki’nin çatıştığı Hadise de sektörde güçlü, ama Seda Sayan hem sektörle daha derin bağlantılı olmalı hem de gerektiği zaman sertleşebilirmiş diye de duydum.

Bu kavgalar tamam güzel, bize de dedikodu malzemesi çıkıyor ama şu da var: Acaba neyi paylaşamıyorlar?..

Bence sektörlerinde hepsine yetecek iş bolca var. Hadise’nin sahne almak konusunda oldukça agresif olduğu, bir geceyi bile boş bırakmadığı söyleniyor. Seda Sayan da yıllardır pozisyonunu korumayı gerekirse sertleşerek de olsa biliyor, ikisi de dişli rakipler. Demet Akalın’ı fazla tanımıyorum ama tanıdığım kadarıyla Aleyna Tilki bu davranışları hiç hak etmiyor. Hem sesini de çok severim onun. Umarım işler daha büyümeden kavgayı kesip kardeş kardeş paylaşmayı bilirler. 

Bari eğlendiğimiz dünyalarda kavga olmasa.