Daha önce Brantley Gilbert adını duymuş muydunuz bilemiyorum. Yayınlarını  takip ettiğim bir takım amerikan süpermarket tabloidleri ona ünlü şarkıcı diyor. 

Tüm yayın hayatı abartılı hayat hikayeleri anlatmaktan ibaret bir yayında söylenmiş de olsa onun ünlü olduğunu ve sadece benim onu duymamış olduğumu kabul etmemden başka çare yok.

Onu tanımamam da doğal olabilir, çünkü okuduğum kadarıyla Gilbert bir country sanatçısıymış. Amerikan taşrasında yolda arabayla giderken radyoda çalmaya başlasa belki sevebileceğim country türünün sıkı bir takipçisi değilim, o yüzden duymamış olabilirim ünlü denen Gilbert’i.

Amerika’ya okumak için ilk gittiğim yıl daha etrafı tam tanımadan dahi bu ülkenin sokaktaki sıradan  insanlarının gündelik sıradan yaşamlarının bazen oldukça tuhaf, sıra dışı yapıda olduğunu ve bunların bazı sıra dışı olayları kolaylıkla haber olarak verme arayışında olan tabloid gazetelerin içeriğine ne kadar da uygun olduğunu gözlemlemiştim.

O ABD’deki ilk günlerimde gündelik yaşamını sanki her şey çok normalmiş gibi yaşayan birçok insanın aslında tabloid yaşamları olduğu fark etmiştim. Bu durumun hayatı renklendirdiğini söylemek de mümkün tabii.

Yazının başında bahsettiğim süpermarket tabloid kavramını biraz açmam gerekiyor şimdi. Aslında benim tabloid yayıncılığa saygım büyüktür. Çünkü bu tür yayıncılıkta yaşanan olaylara farklı bir yönden bakış ve bunun yaratıcı mizah içeren bir başlıkla verilmesi geleneği vardır. 

Columbia Üniversitesi gazetecilik bölümünde okuyan bir arkadaşım bu tür kaliteli  tabloid yayıncılığın kökeninin Avustralya  ile İngiltere olduğunu söylemişti bana. Bunun ABD’deki en iyi temsilcisinin de New York Post olduğunu vurgulamıştı. Hem öğrenciliğimde hem de daha sonra ziyaret için New York’a her gittiğimde bu gazeteyi alıp bir Starbucks’ta cappucinomu yudumlarken okumak hala en büyük keyfimdir.

Post tabloid yayıncılığın saygın yönü ama bir  de sadece süpermarket kasalarının bulunduğu bölümde satılan, çünkü okuyucu kitlesi ev kadınları olsun isteyen bir yayın türü var. Bu gazetelerde genellikle Amerikan gündelik yaşamında yaşanan bazı sıra dışı olaylar abartılı dille anlatılır ve alıp okuyanlar aslında kendi yaşamlarını bu süpermarket tabloidlerinde görebilir.

Bizim ünlü şarkıcımız son konserinde öyle bir olay yaşamış ki, haber hiç dokunulmadan gazeteye aynen konduğunda bile kadınların okumaması, sevmemesi  mümkün değildi bence. Yani olay kendiliğinden süpermarket tabloid içerikliydi.

Ünlü şarkıcı Instagram’daki bir paylaşımına “Dün gece hayatımın en çılgın gecesi olabilir” başlığını attı ve “Böylesine harika bir kadının böylesine harika bir şey yapmasını izlemek asla unutamayacağım bir şey” diye yazdı. Ne olmuş hayrola, diye okumayı sürdürünce anlıyorsunuz olan biteni.

Eşinin konserini izlemekte olan Amber Gilbert’in kocası sahnedeyken doğum sancısı başlamış.

O sırada konseri sürmekte olan Gilbert aniden şarkısını kesip seyirciye “sizi iyi bir nedenle de olsa yarı yolda bırakmak zorundayım” demiş… Çünkü tabloid gazetenin internet sitesinin haberine göre onu yıllardır hiçbir konserinde yalnız bırakmayan eşi Amber kocası sahnede şarkı söylerken doğum sancıları başlayınca doğrudan tur otobüsüne koşmuş.

Country şarkıcısı Brantley Gilbert doğrudan park yerindeki tur otobüsüne gitmiş ve eşinin doğumuna yardımcı olmuş.

Bu süpermarket tabloidi için ideal bir büyük haber, çünkü içinde aile dramı, aşk, doğum, çocuklar, heyecan, mutlu son yani bir tabloid yayının arayabileceği her unsur var.