Cem Yılmaz yeni şovunun ilk gösterisini geçen akşam Zorlu Center’da yaptı. Biz bu ilk gösteriye bilet bulamadığımız içn çok istediğimiz halde gidemedik. Ama Ata Demirer’in ‘Gazino Günleri’ne 16 şubatta gidiyoruz sevgilimle birlikte.14 Şubatta başlayacağımız sevgililer günü faaliyetlerimizin muhteşem finali olarak görüyoruz o şov gecesini

Stand-up komedi sektörüne takıntılı ve o dünyayı bilgili takip eden bir arkadaşımız ‘ana malzemesi mizah olan sanatçıların açılış gecelerine gitmek doğru olmayabilir. çünkü mizahçı malzemesini seyirciden alacağı tepkilerle geliştirip olgunluğa ulaştırır’ diyor. Haklı da olabilir, eğer öyleyse o zaman Cem Yılmaz’ın ilk gecesini kaçırdığımıza üzülmememiz lazım çünkü daha sonraki bir şovuna gittiğimizde ilk gece izleyenlere göre daha avantajı olacağız diye avutuyoruz kendimizi. Ata Demirer’in 16 Şubat’taki gecesini yine Zorlu Center’da izleyeceğiz ama bir ay kadar sonra aynı şova bir defa daha gitme projemiz var arkadaşlarla. Böylece mizahın sahnede gelişmesi hakkındaki  teoriyi bizzat test etme imkanım bir ay sonra olacak.

Bence Ata Demirer’in Cem Yılmaz’a karşı en önemli avantajı sesinin gerçekten çok iyi olması, güzel şarkı söylemesi ve çok da  iyi taklit yapabilmesi.

Bu yeni şovunda da Türk sanat müziğinden operaya, türkülerden pop müziğine, tavernadan arabeske kadar geniş bir repertuvar ile olacakmış sahnede. Mizahta da yeni malzeme üzerinde çalışmış ve ayrıca unutulmayan klasiklerini de tekrarlayacakmış. İkimiz de tam anlamıyla hayranı oluğumuz için sevgililer günü finalimizde sevgilimle çok mutlu olacağımıza inanıyorum.

Ata Demirer yeni şovunun reklamını zaten zayıflamış olmasının yarattığı büyük  ilgiyle çok etkili yapmış oldu. Fotoğraflarından gördüğüm kadarıyla gerçekten de değişmiş, 30 kilo vermiş.

Arkadaşlarımın önemli bir bölümü sağlıklı yaşama ve kilolarına takıntılı olduklarından Ata Demirer’in kilo vermekte uyguladığı yöntemi öğrenmek için çabalıyorlar ama o da bu konuda fazla konuşmuyor, sadece  ‘Sağda solda okuyorum, yok bağırsaklarını yıkattı, yok mide ameliyatı oldu. Hayır öyle bir şey olmadı. İzleyenler bilsin ki glisemik endeksim bozuktu, insülin direncim vardı’ açıklamasını yaptı. 

Bu tabii yöntem hakkında bir bilgi vermiyor. Arkadaşlardan bir tanesi onun protein ağırlıklı ve uzun dönemli bir zayıflama kürü uyguladığını ve kilo verme işini zamana yaydığı için kiloları geriye almasının da zor olduğunu söyledi. 

Benim arkadaşlarım öyle uzun vadeli yöntemlere dayanamaz, tez canlılar. Diyete girince nerdeyse aç kalıp kiloları hızla veriyorlar ama aynı hızla da eski kilolarına dönüyorlar. Ben durmadan iniş çıkışlar olduğundan asansör diyeti diyerek bununla dalgamı geçiyorum.

Bu arada kilo vermek Ata Demirer’e çok yakıştı, bu  kesin ve sağlığının da çok iyi olduğuna eminim ama açıkça söyleyeyim onun kilolu eski halini çok sevimli bulurdum ben. Özellikle Türk sanat müziği söylerken eski halinin ona çok yakıştığını da düşünürdüm.

Bakalım zayıflamış bir Ata Demirer’e kolay alışabilecek miyim?

Kolay olmayacak  ama hızlı alışsam iyi olacak gibi çünkü o verdiği kiloları yeniden almamaya kesin kararlı gibi. Uzun döneme yayarak kilo verdiğinden diyet yöntemi de buna uygun.

Bu arada yazımı bitirirken sitede Ertuğrul Özkök’ün Cem Yılmaz’ın ilk gecesi hakındaki yazısını okudum. Bence olgun bir bilgeliği olan Özkök de mizahçıların ilk geceleri hakkında benimle aynı fikirde, o da zamamla şovların daha olgunlaşıp daha iyileşeceğini yazmış.