Tam artık beni daha fazla şaşırtması imkansız, kız daha sakinleşiyor, derken Dilan Polat inanması zor bir iş daha yaptı geçenlerde ve neredeyse varlık nedenini borçlu olduğu sosyal medyadan ve onun reyting düzeninden şikayetçi olabildi.

Dediklerini okuduğumda bunu tek başına düşünmemiş olduğunu, ya avukatından ya da bilgili bir tanıdığından yardım ve tavsiye almış olması gerektiğini düşündüm. Çünkü kullandığı kavramlar arasında ’masumiyet karinesi’ gibi bugüne kadar varlığından haberdar olduğu konusunda hiçbir işaret vermediği bir kavram bile vardı.

Neyse konuşmasının haberleştirilen bölümünü ben aynen aktarayım da siz kendiniz karar verin Dilan’ın bu son çıkışının anlamına.

Yaşadıklarını anlatması, değerlendirmesi  istenen Dilan şöyle konuşmuş:

-“Masumiyet karinesi reyting kaygısı nedeniyle yok edilmişti.”

-“Soruşturmada gizlilik kararı vardı, bilgi sahibi değilken, ellerinde kanıt olmadan bizi etkileşime kurban ettiler. Kamuoyunda bir kesim de maalesef yapılan bu aleyhimize haberler karşısında tepki verdi. Kızmıyorum, önlerine ne sunulduysa onu gördü, dinledi insanlar ama keşke ‘Hani kanıtı’ diye soran çıksaydı. Bir asılsız ihbar ve hayatımızda hiç görmediğimiz, hükümlü insanların yalan beyanları yüzünden çok zor, çok acı olaylar yaşadık.”

-“Hiçbir kuralın olmadığı sosyal medya mecralarının reyting ve etkileşim arzusuyla büyük bir operasyon aygıtına dönüşmesi bizi bu durumla karşı karşıya bırakmıştır. Adalet etkileşim avcılığına kurban edilmiştir.” 

***

Nasıl, fena halde kızgın  sitem ediyor değil mi? Sanki yaşadıklarında sosyal medyayı kendi reytingi için acımasızca kullanmasının hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi şimdi sosyal medyayı suçlayabiliyor. 

‘Dilan Polat böyle işte, ne yapacaksın’ diyebilirsiniz ama ben hoşgörüyle, sempatiyle  yaklaşmaya çalıştığım bu kadının etrafa suçlamalar getirmek yerine hayatının bu aşamasında kendi davranış biçimini daha çok kontrol altına alması gerektiğini daha geçen hafta yazmıştım. Ama görüyorum ki hapishanede çekmiş olması gereken onca acı ve deneyimden sonra biraz daha olgun, sakin ve düşünceli davranmaya başlamasını beklerken o tam da şimdi kimden tavsiye aldıysa oraya buraya sitem eden kavgacı bir ruh haliyle çıktı ortaya. 

Üstelik  bakın hapishane günleri hakkında daha neler demiş:  

“Aylarca kendimle çok hesaplaştım, yüzleştim, hatalarım var elbet. Farkında olmadan toplumun hassas noktalarını göz ardı eden paylaşımlar yapmışım. İşimin en önemli kısmı sosyal medyada içerik üreterek yürüyor. Bu çerçevede yaptığım ve daha önce dünyada birçok fenomen tarafından defalarca kez yapılan paylaşımlar toplumun gözüne ilk yapan benmişim gibi lanse edildi. Paylaşımların bir kısmı kesilerek öncesi veya sonrası yayınlanmadan bilinçli şekilde reyting uğruna kötü lanse edildi, aylarca aynı olumsuz videolar kesilerek her gün kamuoyunda algı oluşturmak adına bilinçli şekilde medyada yayınlandı.”

Peki Dilancığım kendinle bu kadar doğru yüzleştiysen o zaman tam da sana yönelik toplumda bir sempati oluşmaya başlarken, sosyal medyada takipçi miktarın bu sempati nedeniyle hemen her gün artarken, sana sosyal medya daha anlayışla yaklaşmaya başlamışken, o insanları karşına alacak sosyal medyada sana yönelik bir komplo varmış tavrını neden şu aşamada almayı tercih ettin ki bunu anlamıyorum.

Halbuki ben hakkında daha geçen hafta yazdığım yazıda hayatının bu aşamasında daha sakin ve düşünceli davranmasının daha doğru olacağını bir ablası olarak tavsiye ettim ona. O yazıdan sonra gördüğüm bu konuşmasının haberi Dilan’ın şimdiki sosyal medya stratejisinin tamamen yanlış yöne gitmekte olduğu ve yanına çekmesi gereken sosyal  medya kullanıcılarını aksine karşısına alacak suçlamalara başladığı ne yazık ki. 

Yaşadığı  onca olaydan sonra eğer Dilan Polat biraz sakin bir yaşama kavuşmak istiyorsa şu aşamada kendini biraz tutmalı ve sosyal medyada kendisine karşı oluşmaya başlayan sempatiyi lehine kullanıp daha dengeli huzurlu bir yaşam oluşturmalı. 

Ama şimdi ona kim tavsiye verdiyse ve ağzına masumiyet karinesi gibi  kavramları koyduysa bence kendisini yanlış yapmaya o itiyor. 

Korkarım bu Dilan’ın huzura kavuşmasını engelleyecek bir taktik. Bundan bir an önce vazgeçmesi gerekiyor. 

Burada tekrardan çağrı yapıyorum, eğer bir akıl almaya ihtiyacı varsa ben ve kızlar grubumuz onunla buluşup doğru çözümler için açık yürekle sohbet etmeye hazırız. Eğer isterse buluşacağımız yeri bile çoktan tespit ettik. Biraz kadın dayanışmasına ihtiyacı var Dilan’ın.