Uzun zamandır İngiliz medyasını takip ederken aldığım saray notlarım bu hafta neredeyse bütün yazı mesaimi kurtardı.

İngiliz sarayını takip hobim sayesinde neredeyse İngiltere’nin kötü şöhretli saray medyası kadar yakından takip edebildiğim kraliyet ailesi son günlerde dün Charles için yazdığım gibi kanser hastalığı kaynaklı haberlerle gündemde.

Dün bir kralın hikayesini anlatmıştım, bugün de bir prenses hikayesi ile karşınızdayım.

Kate Middleton’ın bir süre önce ortadan yok olması sayısız komplo teorisine yol açtıktan sonra güzel prenses sonunda bir video yayınlayarak kansere yakalandığını ve tedavi gördüğünü itiraf etmişti.

Neyse ki bu üzücü durum prensesin eylül ayının hemen başında yayınlanan bir dizi mutlu aile portresiyle birlikte tedavisinin tamamlandığı ve iyileştiği haberiyle son buldu.

Kate artık kraliyet görevlerine geri dönmeye ve alıştığımız gibi tekrar hemen her gün halkın gözü önünde olmaya başladı.

Kanser ve ölüm korkusu ortadan kalktığından Kate sayesinde gözler bir kez daha aile içindeki yıllardır bitmeyen kavga ve küslüklere çevrilmiş durumda.

Kraliyet kaynaklarından gelen son haberlere göre ise yaşadığı büyük korkudan sonra kocası Prens William ve kayınbiraderi Prens Harry arasındaki küslüğü bitirmek uğruna yıllardır üstlenmeye çalıştığı “barış elçiliği” rolünden vazgeçmiş Kate Middleton.

“The King” kitabının yazarı Christopher Andersen yaptığı açıklamada Sussex Dükü ve Düşesi’nin bugünlerde Kate’in radarında olmadığını söyledi.

42 yaşındaki prenses bunun yerine kocası William ve kayınpederi Kral Charles’la birlikte tamamen monarşinin geleceğini korumaya odaklanmış durumdaymış.

Andersen “Kate’in bir şekilde hala barışçı rolü oynamaya devam edecek zamanı ve onun bunu sürdürmeye niyeti ve enerji olduğu fikri saçmalık” diyor. “Yıllar boyunca denedi ve sonunda tiksintiyle ellerini havaya kaldırdı ve bundan vazgeçti. Üzerine düşeni yaptı ama bunlar bir tarafta William ve Charles, diğer tarafta Harry arasında köprü kurmaya yetmedi.”

Gördüğüm kadarıyla Kraliyet uzmanı Richard Fitzwilliams da bu konuda aynı fikri savunuyor. Kate’in son dört yıldır yaşanan süreçle ilgili olarak kocası prens William ile “tamamen aynı fikirde” olduğunu söylüyor.

Ünlü kraliyet uzmanı “Harry kraliyet ailesini son derece kötü şekilde tasvir ettiği Spare adlı anı kitabında Kate’i Meghan Markle’a karşı soğuk ve misafirperver olmayan biri olarak anlattı” dedi. “Anı kitabı yakında ciltsiz olarak yeniden yayınlanacak ve bu iddiaları tekrar su yüzüne çıkacak, ancak neyse ki kitaba ekleme yapmayacak ya da tanıtımını yapmayacak. Bunun ne kadar zarar verici olduğunu artık kendisi de çok iyi biliyor.”

Fitzwilliams Kate’in bu süreçte kendi sağlığına ya da aileye zarar verebilecek tüm tartışmaların uzağında duracağının da altını çizdi.

Size biraz hatırlatayım, Harry’nin 2020’de kraliyet görevlerini bıraktığından beri ailesiyle gergin bir ilişkisi var. O dönemde çift İngiliz basınının dayanılmaz müdahalelerinin ve ırkçı tutumlarının kıdemli kraliyet ailesi olarak geri adım atmalarına neden olduğunu söylemişti..

Bu arada yine aynı kitapta Harry, Charles’ın kardeşlere barışmaları için yalvardığını iddia etmişti. Harry’nin anlattığına göre Charles babası Prens Philip’in 2021’deki cenazesinin ardından küs kardeşlere “Lütfen çocuklar, son yıllarımı ızdırap haline getirmeyin” diye yalvarmıştı.

People dergisine daha önce konuşan kraliyet uzmanı bazı kaynaklar artık ailesiyle arasını düzeltmek isteyen Harry’nin babasına yaptığı çağrıların ve yazdığı mektupların cevapsız kaldığını da açıklamışlardı.

Bakalım bir tarafta Kate Middleton ile diğerinde Meghan Markle’ın olduğu bu iniş çıkışlı süreç nasıl sonuçlanacak.

Sizi bilmem ama beni çok heyecanlandırıyor bu dedikodular.