Ben yılbaşı yaklaşırken arkadaş buluşması olmadığında gecelerimi romantik komedi türünde filmler seyrederek geçiririm. Eşcinsellere uygun bulmadığım tavrı konusunda yaşadığımız münakaşa nedeniyle ayrıldığım sevgilim ile birlikte seyrederdik bu tür filmleri. Şarabımızı koyup rahat kıyafetlere geçip bir de güzel film bulduk mu bizden daha mutlu çift olabileceğini sanmam.

Aralık ayı başından itibaren tek başına seyrettim filmleri, ama biraz sonra anlatacağım nedenlerle sevgilimi affettim ve bu geceyi birlikte geçireceğiz. Açıkçası mutluyum özellikle bu gece tek başıma olmayacağım diye.

Ben bu türde filmleri daha çok Netflix’te seyrederim. Disney Plus benden çok daha gençlere hitap eden romantik komedi filmleri koyuyor.

Bu yıl film seyretme maratonumda ağzım fena halde yandığından bu gece sevgilim ile birlikte yeni yıla yaklaşırken izleyeceğimiz filmi çok dikkatli seçeceğim.

Ne olduğunu şimdi anlatacağım ama bir uyarı yapmalıyım. Bu gece benim gibi film seyredecekseniz, söyleyeceğim bu  diziyi katiyen seçmeyin. Seçerseniz hem yılbaşı geceniz berbat olur hem de yeni yıla mutsuz girersiniz.

Netflix’te yer alan bu dizinin  adı ‘From Scratch’. Siz dizinin  başlarında benim çok sevdiğim ve çok sık gittiğim Floransa’da geçecek bir aşk hikayesi izleyeceğinizi sanıyorsunuz. Sokaklar muhteşem, insanlar güzel, erkek kahraman şef olduğundan yemekler de harika, şaraplar da öyle. Kız Teksas’tan gelmiş siyahi bir genç. Floransa’da sanat eğitimi alıyor, başka bir adamla flört ederken şef ile tanışıyor. İnsana çok güzel duygular veren anlardan sonra ikisi birbirlerine aşık oluyorlar. Kız ABD’ye dönmek zorunda olduğundan adam da işini devrediyor ve onunla birlikte Los Angeles’e gidiyor.

Bir süre sonra Floransa’ya dönüp düğün yapıyorlar.

Ben aslında bir romantik komedide düğünün  bu kadar başlarda olmasından şüphelenip seyretmeyi o noktada kesmeliydim. ama yapamadım bir kere kaptırmıştım kendimi.

Neyse yeni evli çift Los Angeles’e dönünce kız bir sanat galerisinde çalışırken adam iş bulmakta çok zorlanıyor.

Tam risk alıp düşük seviyede bir restoranı devralıp yeniden  açmaya hazırlanırken adamın dizinde bir sorun oluyor. Rutin bir kontrol için gittikleri doktor dizin filmine bakar bakmaz adamı bir onkoloğa yönlendiriyor.

Ve ondan sonra bugüne kadar seyretmiş olduğum hiçbir filmde, dizide görmediğim kadar gerçekçi gösterilen acılarla dolu bir yolculuk başlıyor,

Adam ilk önce bacaktaki kanseri atlatıyor. Yıllar geçiyor çocukları oluyor ve kanser  bu defa da ciğerinde görülüyor. Yine tedavi başlıyor, ama adam bu defa ölüyor ve kız çocukla baş başa kalıyor. Kızın külleri adamın annesinin yaşadığı  Sicilya’daki köyüne götürme sahneleri sanki kalbimi dağladı, öyle içim yandı.

Güzel duygular alayım diye başladığım dizide ağladım ağladım ağladım.

Diziyi bitirdikten sonra yeni yılda ya ondan da kötü haber gelirse kendimi affedemem diye korkup ayrılmış olduğum sevgilimi aradım. Kendisini affettiğimi söyledim. Dizinin etkisiyle sesim biraz ağlamaklıydı. Beni yanlış anlamış olmalı ki o da çok duygulandı. Bana çiçekler, şampanyalar ve üzerinde bana aşkını anlatan notlar filan yolladı.

Bu gece yeni yıl yaklaşırken göndermiş olduğu şampanyalardan bir tanesini açacağız.

Bu gece için seçeceğim filmde, dizide  yine bir  kaza olmasın diye yanlış yapılmasının imkansız olduğu bir tercih yaptım. İkimizin de daha önce seyretmiş olduğumuz ‘Love Actually’ filmini bu gece tekrardan seyredeceğiz birlikte.

Hem bu film bizim şu andaki havamıza tam uyar.

Seyretmediyseniz bu gece için size de tavsiye ederim, yeni yılınız kutlu olsun. Yeni yıl mutlu ve sevgi dolu kalplerle girin.