Buket Aydın  benim radarıma ilk kez bundan aylar önce ortada fol yok yumurta yokken, durup dururken LGBT bireylere sinirlenmesiyle girmişti. Ben LGBT hakları konusunda çok duyarlı ve hatta geçmişte bu konudaki duyarsız davranışı nedeniyle sevgilisinden bile ayrılmış bir kadın olarak o günden bu yana Buket Aydın’a hayli gıcık olurum.

O paylaşımında LGBT bireylerin kadın kadına veya erkek erkeğe orada burada öpüşmesin topluma kötü örnek olarak zararlı olduklarını ve insanları LGBT olmaya teşvik edeceğini söylemişti. Kimsenin LGBT olmayı sonradan tercih etmediğini, bunu özgür iradesiyle yapmadığını ve bunun doğuştan gelen genetik bir durum olduğunu düşündüğümden ve insanların kendi cinselliklerini sonuna kadar özgür yaşamalarını savunduğumdan Buket Aydın’ın aylarca önce bu konuda hayli saçmaladığını düşünmüştüm.

Bir süre önce Bebek’te bir kafede buluştuğum kız arkadaşıma bu konuyu açtığımda o bu yeni dönemde ‘planlanmış saçmaların’ da kısa yoldan üzerinde konuşulan insan olmanın meşru yolu olmaya başladığını söylemişti.

Nitekim Buket Aydın bu saçmalayarak kendisi hakkında konuşturma stratejisini iyi benimsemiş olmalı. Çünkü en son olarak yine durup dururken  ilişkisi olduğu hiçbir erkeğe özel günler dışında asla hediye almadığını söyledi. Aydın yakın bir arkadaşı olsa bile birlikte yemeğe çıktığı bir erkeğin hesabı mutlaka ödemesi gerektiğini de savundu. 

Bu lafları sosyal medyanın diline dolayacağını kesin tahmin ettiğinden eminim nitekim bu da oldu ve Buket hanım yine saçmalıklarıyla da olsa konuşulmaya başlandı.

Filmleri dışında arada bir yayınladığı kısa  skeçlerini de çok sevdiğim Şahan Gökbakar nedense sanki başka hiçbir konu kalmamış gibi Buket Aydın’ın bu konuşmasıyla dalgasını geçen bir video yayınladı.

Tabii bir komedyenin neden o konuyu seçtiğini sorgulamak da doğru değil, o neyi seçerse seçer. Ama Buket Aydın’ı hiç sevmediğimden ve onu mümkün olduğunca az duymak istediğimden Şahan’ın bu konuya el atmasına iş uzayacak diye sinirlenmiştim. Şahan paylaştığı videosunda peruk takarak kadın kılığına girmiş ve sesini de değiştirerek Buket’in erkeklere para  ödetme sözlerini tekrarlamıştı.

Konu burada kesilse Buket Aydın hem konuşulma arzusunu tatmin etmiş olacak hem de Şahan gibi çok seyredilen, üzerinde çok konuşulan bir sanatçı taklidini yaptığından kendini başarılı hissedecekti.

Ama Buket kendisini neden bir türlü sevemediğimi ispat edercesine beni çok utandıran  bir şey yaptı ve tartışılan konuyla hiç alakası olmadığı halde şahsen tanışmamış olsam da uzaktan gördüğüm kadarıyla çok sevdiğim Şahan’ın eşi Selin’i hedef aldı. 

Dediği de öyle kolay yenip yutulacak laf değildi. Jess Molho ve Demet Akalın’ın programına  katılan Aydın burada Gökbakar’ın eşiyle ilgili bence çok çirkin konuştu ve Selin’in geçmişte hediyeler aldığını söyledi ve ‘Bunun karşılığında ne verdin?’ diye sordu.

Bunu şimdi yazarken bile utanıyorum.

Sonra sinirimi biraz kontrol altına alıp acaba böyle saldırgan yaralayıcı konuşması da Buket’in sosyal medya fenomeni  olma stratejisinin bir parçası mı diye de düşündüm.

Çünkü malum sosyal medyada bilinçli terbiyesiz olmak insanlara ne yazık ki prim getirebiliyor. Etrafta terbiyesizliğin saldırganlığın böyle teşvik edildiği bir ortam da var.

Buket de bu yeni  ortamdan etkilenmiş olmalı ama konuşmalarına baktığımda Şahan’ı kadın düşmanı olarak konumlandırıp kendisini kadın hakları savunucusu olarak ortaya koyma çabası da var onun ayrıca.

Şahan’ın bence uçlarda terbiyesizlik içermeyen bir komedyeninin meşru konuşma sınırları içinde olabilecek videosunun ardından Buket sinirlerine hakim olamamış gibi davrandı ve “Kadın düşmanı rezil!” diyerek tepki verdi.

Ve sonra da laflarına tepki gelince “Defol git ezik! Muhaliflerin beynini kuşa tak kuş uçamaz ya” diye konuyu sürdürdü. “Şahan bana bel altı şeyler söyleyince iğrenç değil ben söyleyince iğrenç di mi?” diye de devam etti.

Şahan benim eşim olsaydı yapmasını bekleyeceğim işi de yaptı ve bu tartışmada isminin geçirilmiş olması nedeniyle kendisinin bundan hiç suçu olmamasına rağmen eşi Selin hanımdan özür diledi.

LGBT hakları savunucusu bir feminist kadın olarak bu tartışmada Selin hanım ve Şahan’ın yanındayım ben ve şu an üzerinde çalıştığını bildiğim yeni Recep İvedik filmini de sevgilimle beraber heyecanla bekliyorum.