Kızlar grubu olarak İnci Taneleri dizisini izlemek için bir arkadaşımızın Ortaköy’deki evinde toplandık.

Kızların buluşması olarak düşündüğümüz toplantıda benimki başta olmak üzere erkek arkadaşlarımız da bulundu. Tabii ki onların derdi internetten defalarca izledikleri kızın dans sahnesini acaba fragmana konmamış bölüm de var mıdır diye seyretmekti. Ben bazen, hayır ‘bazen’ kelimesi zayıf kaldı, çoğu zaman bu erkek beyninin çalışma biçimine şaşıyorum. Biz kadınların eline büyük bir güç  verse de o beynin çalışma biçimi oldukça tuhaf. Cinselliği çağrıştıran herhangi bir görüntü olduğunda beyinleri neredeyse uyuşuyor ve başka hiçbir şey düşünemiyorlar. kendimden biliyorum, ne zaman dekolte bir kıyafet giysem erkeklerle ilişkide gücün bana geçtiğini resmen görüyorum.

Yılmaz Erdoğan’ın da bunu bildiğinden ve dizinin tanıtımını bu dans sahnesi ile yapmayı bundan dolayı tercih ettiğinden eminim. dizide başka konuşulacak hiçbir şey yokmuş gibi kadınlı erkekli grup uzun süre bu dansı konuştuk ve daha da konuşacağımızdan eminim.

İtiraf etmeliyim ki bizler kızlar olarak çoğumuz Dilber’inkine benzer bir kıyafet giyip ayna karşısında o dansı denedik. Hemen hepimiz dansı ondan iyi yaptığımızı düşünüyoruz. Gerçi dizideki dans, dans olması için değil kızın cinselliğini ön plana çıkarmış hareketler gibi gelmişti bana. Tabii bir sakıncası yok bunun, hatta ben bir gece sevgilim bendeyken ona bu dansı özel yapıp ne sonuçlar alacağımı göreceğim. Gerçi sonucun ne olacağını tahmin etmek o kadar da zor değil ama konuyu şimdilik kessem daha iyi olacak.

Bu dansa erkek tepkisi de, kadınlarınki de normal bence. Erkekler mest olup izliyor, kendilerini gerçekten pavyona gitmiş gibi hissediyorlar, kadınlar ise dansın kendilerine yakışıp yakışmayacağını merak ediyor.

Sincanlı Erkal’ın çalıp söylediği ve Hazar Ergüçlü’nün canlandırdığı ‘Dilber’in dans ettiği ‘Gemileri Yakarım’ şarkısı kısa sürede milyonlarca kez dinlenmiş internette. Dizinin You Tube’daki izlenmesi de rekorlara gidiyormuş.

Bana kızmayın ne olur ama bu şarkı arada arkadaşlar arasında şaka olsun diye dinlediğimiz ‘bıdı bıdı çekirge’ şarkısını hatırlatıyor bana.

Gülşen çoktan yaptı ama bu trendin rüzgarından yararlanmak isteyecek birçok sanatçı da olacak, bundan eminim. Arkadaşlarla iddiaya girdik, ben Aleyna Tilki’nin Dilber dansını deneyeceğini düşünüyorum. Ama Hadise diyenler de vardı aramızda.

Bu arada Türk halkının dizileri  gerçek sanma hastalığı hala sürüyor. Dilber’i pavyon hayatından kurtarmak isteyenler, ona ev hediye etme arzusunu ifade edenler veya ona özenip pavyonda iş bulmak için başvuran kızlar mı istersiniz, hepsi var tabii ki. Bu hayal görüp saçmalama kapasitesine bir şey diyemeyeceğim ama ben pavyonda iş bulmak isteyen genç kızlarımıza ‘saçmalamayın o hayat dizide olduğu gibi değil. Acılarla, ağır çalışma koşullarıyla dolu tehlikeli bir hayat, kendinize gelin’ demekle yetineceğim sadece. 

Neyse neler olup biteceğini izleyip göreceğiz ama ondan önce ben evde sevgilime yapacağım Dilber dansı gecesini size tabii ki sansürlü olarak yazacağım daha sonra.