Son yazımda bu konuyu artık konuşmama inadımdan vaz geçerek arkadaşlarımın bundan sonra hedefteki fenomen kim olacak iddialarına katılmaya bile başladığımı anlatmıştım.

Madem buna girdim, bari sohbetlere, bahis tutuşmalara bilgili katılayım diye sosyal medya kullanımı yöntemlerimde kısa süreli olacağını umduğum bazı  değişiklikler yapmıştım.

Bugün konuşulan fenomenlerin hep birlikte bir evdeki büyük masa etrafında görüldüğü ve Dilan Polat’ın çektiği  fotoğrafı paylaşan, kendisi de fenomen olan Alp Kılınç yine fenomenler hakkında çok ilginç paylaşımlar yapmayı sürdürüyor.

Onun güzellik salonu sahipleri dışında polisin hedefe koyabileceği diğer meslekleri haber verdiği sosyal medya mesajı bana çok ilginç geldi, bu yüzden mesajın tümünü sizinle de burada paylaşıyorum:

‘Paranın miktarı o kadar büyük ki, bütün hepsi fenomen influencerler üzerinden aklandı. İpin bir diğer ucunda da rapçi olarak bir anda piyasaya çıkan çocukların üstünden aklananlar var. Bu rapçiler ve menajerlerinin altında son model Porsche, Mercedes arabalar görüyoruz. Arabaları birbirlerine hediye ediyorlar. Şarkı kliplerini Dubai’de çekiliyorlar. Kliplerde paralar saçılıyor, herkes birbirine ahkam kesiyor. Kimsenin 2019’dan önce böyle bir zenginliği yoktu. Bu kazanılan paraların (kaynağı) hiçbiri konser, reklam, YouTube izlenmesi değil. Kimisi kapalı çarşıda ayakkabı satıyordu kimisi torbacılık yapıyordu. En önemlisi hepsini birbiriyle aynı yerlerde aynı ortamlarda aynı storylerde görüyoruz. Bazılarınız bunları yan yana gördüğünde eminim ne alaka diyor. Örümcek ağı gibi her yere yayıldılar. Güvendiğiniz savunduğunuz birçok insanın bu pisliğin altında eli vardır. Kimse aileden zengin babadan zengin hikayelerine inanıp savunma yapmasın. Sizler için büyük bir hayal kırıklığı olacaktır.’

Evet Alp Kılınç’ın paylaşımı bu kadardı. Rapçileri işaret etmesi tabii ki çok ilginçti. Benim arkadaşlarım gibi rap hayranı olan, rapçilerin dünyasını yakından takip eden gençler açısından kolay kabul edilecek şeyler değildi. 

Nitekim konuyu bir gece sohbetinde açtığımda arkadaşlarımın çoğu Alp Kılınç’ı  kastederek ‘Galiba bu çocuk rapçilerin kliplerinde senaryo gereği sunduğu abartılı hayal dünyasıyla gerçeği karıştırıyor. Onların kliplerde kullandığı lüks arabalar, ortaya saçılan paralar tabii ki senaryo gereği yapılan işler. Bazı rapçilerin zenginleştiği de doğru, ama bu hak edilmiş ve zor kazanılmış paralarla gelen bir zenginlik, bunu bütün rap hayranı kitle bilir. Bu nedenle bazı rapçilerin bundan sonraki hedefte olabileceği  yorumu bizce doğru değil’ dedi.

Arkadaşlarım bu fikirde, ama ne yapayım kafama rap dünyası hakkında bir kuşku düştü işte bir defa.

Bir arkadaşım ‘Bundan sonraki hedefin hangi meslek olacağını merak ediyorsan rap dünyasını bırak ve yine sosyal medyada fenomen olmuş şifacılara bir bak. Yani bilimsel olarak doğrulanmamış yöntemlerle bazı hastalıkları tedavi ettiğini iddia edenlere, bunları pazarlayanlara bakmalısın. Çünkü bu insanlar bir yönüyle güzellik salonu sahipleri gibi bir sistem kurmuşlar ve o yaptıkları işle de oldukça büyük paralar kazandıkları söyleniyor. Bence bunda sonraki hedef rapçiler değil, bu şifacıların bazıları olacak’ dedi.

Bu iddiaya diyeceğim bir şey yok, ne yapalım sadece bekleyip göreceğiz neler olacağını.