Suzan Sabancı ile Haluk Dinçer boşanıyor ama arkadaş kalacaklar. Aslında bunu yapan ilk boşanmış çift olmayacaklar. Örneğin Hanzade Doğan ile Osman Boyner sessizce boşandı ama hala arkadaşlar. Böyle başka örnekler de var.

Bizim alemde yeni bir evlilik söylentisi tartışılıyordu ki ancak gelen bir boşanma haberi hepimizi, tüm alemi sarstı.

Mehmet Ali Erbil’in 26 yaşındaki sevgilisi Gülseren Ceylan ile evlilik planı yaptığı bir süredir bazı gecelerin favori konusuydu. Bir erkeğin kendinden çok küçük bir kadınla evlenmesi sanki ilk kez duyulmuş, sanki İstanbul’da bu önceden hiç yaşanmamış ve bu konuşmaları yapan çevrelerde bu neredeyse bir trend değilmiş gibi herkes nedense Mehmet Ali Erbil’in sevgilisiyle arasındaki yaş farkını takıntılı bir şekilde konuşma başladı. Özelikle kadının Erbil’in kızı Yasmin ile aynı yaşta olması konu ediliyordu. Şehirde fısıltılar o kadar arttı ki Erbil bile “Ben andropoza girmedim, benim cinselliğim devam ediyor. Ayıptır söylemesi, sağlıklı bir erkeğim” açıklaması yapmak zorunda kaldı. Onu yıllardır benim gibi tanıyanların özelikle bu konuda onun hayli sağlıklı olduğuna herhalde bir kuşkusu yoktur.

Hem bir şey diyeceğim. Bu çok sıradan olacak ama yine de birinin bunu söylemesi gerekiyor. Size ne ya, yaş farkıymış falan filan. İki insan sevişmişler anlaşmışlar, aslında sizin sorun olduğunuz şeyi çoktan halletmişler. Bu çoktan çözülmüş mesele hakında konuşmak bile bence bir vakit kaybı.

Bu yaklaşan evililiği gecelerimin gündeminden düşüren ve aleme bomba gibi düşen Suzan Sabancı’nın 28 yıllık eşi Haluk Dinçer’den boşacağı haberiydi. 

Dedikodu yapmayı seven çevrelerden gördüm kadarıyla bu konuda da herkesin bir fikri var. Aslında benim de var ama bunların hiçbirisi önemli değil. İki medeni insan bazı sorunları birliktelikleri sürdüğü takdirde  çözemeyeceklerini ve bu birlikteliğin ikisinin de hayatını kalitesizleştireceğini görmüş ve arkadaşça ayrılmaya karar vermişler.

Tanıdığım benden çok daha büyük bazı erkeklerin dahil olduğu bir kuşak  biten evlilik sonrasına arkadaşlığın sürdürülmesinin pek mümkün olmadığını düşünüyorlar.

Ama görülüyor ki bir başka kuşak onlarla hem aynı fikirde değil hem de güzel olanın arkadaş kalmak olduğunda anlaşıyorlar.

Bu bir kadın olarak bu bana öyle güzel, öyle şık ve sıcak geliyor ki, size duygularımı zor anlatırım.

İstanbul’daki benim çevremde  bir süredir bu medeni trend var. Örneğin Hanzade Doğan, eşi Osman Boyner ile medeni bir biçimde boşandıktan sonra arkadaşlıkları sürüyor, Elif Dürüst boşandığı Mehmet Germiyanlıgil ile iyi arkadaşlar şimdilerde. Yine Ercan Saatçi’nin boşandığı Gülümsün Özkök ile arkadaşlığı sürüyor. Ben de eski kocamla o kadar iyi arkadaşım ki bazen keşke hiç evlenmemiş olsaydık diye bile düşünüyorum.

Bu nedenle Suzan hanıma boşanma sonrasında eski  eşi ile güzel arkadaşlıklar diliyorum ve bu güzel tavrın bütün Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum.