İsmi bilinmeyen insanların bir lahmacuna 1000 lira civarında para ödeyebildiği veya bir top dondurmaya bile 100 lira istenebildiği bir ülkede Jeff Bezos’un bir akşam yemeğine 100 bin euro hesap ödemesi doğrusu arkadaşlarımla bana pek tuhaf gelmedi.

Ancak bu haberi duyduğumuzdan bu yana aramızda acaba o yemekte nelerin yenmiş olabileceğini konuşup duruyoruz. Yemek ve içmeye düşkün arkadaşlarım Beluga havyarı ile doldurulmuş blue crab gibi gurme fantezileri kurup Bezos’un o parayı yine de sadece yemeğe değil içilen şarabın da olağanüstü pahalı olmasına verdiğini söylüyor. 

Ben hesabın o düzeyde olmasını davetli insan sayısının hayli  yüksek olmasına bağlıyorum. 

Bezos geçen yıl nişanlandığı Lauren Sanchez ile birlikte geldiği Akdenizde ana yatını Bodrum’a demirledi. Buna yat diyorum ama bu yat değil bir gemi diyeceklerle de bir tartışmam olmaz. Sonra bunun yanında anladığım kadarıyla koyları rahat gezmek için kullanılan daha küçük bir yat ve helikopteri ve korumalarını taşıyan bir yat daha bulunuyor. 

Anlayacağınız Jeff Bezos tatile yat ile çıkmıyor onun  için bir filo oluşturuluyor.

Bu koy gezilerinden birinde Bezos nişanlısıyla birlikte bazı konuklarını bir akşam yemeğe davet etti ve o yemeğin sonunda 100 bin euro hesap ödendi. Ben nelerin yendiğini değil acaba kurulan masada kaç kişi vardı diye merak ediyorum. Yatlarının boyu ve kapasitesine baktığımda Bezos bir davet veriyorsa ve eğer tüm seyahat arkadaşları da bulunacaksa o davette, o zaman restoranı kalabalık nedeniyle ya gecelik kapaması gerekecek ya da önceden satın alması.

Jeff Bezos’un Bodrum’da demirli 500 milyon dolarlık ultra lüks yatının yanı sıra ve kendisine koruma sağlayan 60 metrelik helikopterli Abeona isimli yat da var. 2022 yılında denize indirilen kurşun geçirmez 127 metre uzunluğundaki Koru isimli lüks yatta 40 kişilik personel, Abeona’da ise 55 özel güvenlik görevlisi bulunuyor.

Yani hiç misafir davet etmese bile Bezos yemeğe çıktığında yanındaki bazı personeli ve güvenlik görevlisi için de restoranda ‘Yemek verin çocuklara dese’ bile hayli kalabalık oluşturuyorlar. Ayrıca o gece nişanlısıyla baş başa değil bazı misafirleriyle de olduğu biliniyor.

Eğer Jeff Bezos gibi bir insan yemekte toplam 30 kişiyle birlikteyse sonunda 3 buçuk milyon lira para ödemiş olması çok mu Allah aşkına. Bunun neresi haber anlayamadım, ben çünkü duyduğum kadarıyla İstanbul’da bazı restoranlarda kalabalık grupların rutin ödediği miktarlar da buna yakın olabiliyormuş..

Yani anlayacağınız Jeff Bezos için bu ödediği  hesap gayet de normaldi. İsterseniz bana kızın ama doğrusu bu.