Beni fazla tanımayanlar, şimdi kral ne alaka diyeceklerdir. Tanıyanlar ise benim İngiliz kraliyet ailesi dedikodularını takip etme hobim olduğunu bileceklerinden başlığıma bakınca fazla şaşırmayacaklardır.
İngiliz kraliyet gazetecileri dönem dönem bazı şeylere takar, kraliyet ailesine büyük saygıları olan bu gazeteciler tuhaf biçimde sürekli bir çelişki de yaşar. Kraliyet ailesini hem çok sevip hem de aynı zamanda çok nefret ediyormuş gibidirler hep.
Diana döneminde neler olduğunu biliyoruz, hem onu hem kocasını güya çok sevip sayarlardı ama onlara yapmadıkları da kalmadıydı.
Hatta güya saygılı durdukları kraliçeye de ölümünden önce arada öyle şeyler yaptılar, öyle dedikodular yazdılar ki şimdi bu eski yazdıklarını okuyorlarsa bunlardan utanıyorlardır herhalde diyeceğim. Ama bunun o grupta olacağını da pek sanmıyorum.
Son derece saldırgan olabilen İngiliz medyasında bu kraliyet gazetecileri özellikle sert tavırlı olarak biliniyor.
Şimdi bu grup nedense kral Charles’in kanserden ölebileceği dedikodusunun peşinde gidiyor ve hatta cenazesinin bile çoktan planlanmaya başlandığını yazıyorlar.
1952’den beri varis olan Kral Charles tacı takmak için 70 yıldan fazla beklemişti. 73 yaşında, İngiliz tarihinde tahta çıkan en yaşlı kişi olmuştu. Tahta çıktıktan sadece iki yıl sonra, iyi huylu prostat büyümesini tedavi için “düzeltici bir prosedür” uygulanırken doktorların kanser tespit ettiği ve hükümdarın tedavi süresince kamu hayatından çekileceği duyuruldu. Bu haberler İngiliz medyasını kralın ölümü haberinin peşinden koşturmaya başlatmaya tabii ki yetti.
Benim İstanbul’da konuştuğum tecrübeli ürologlar söylenen doğruysa ve gerçekten de düzeltici bir prosedür uygulanırken tesbit edilmiş iyi huylu prostat büyümesinin kansere dönüşmesi sözkonusuysa kralın konuşulduğu gibi prostat kanserinden yakın vadede ölmesinin pek mümkün olamayacağını, kontrol altındaki bir kişide bunun böyle yaşanmasının çok zor olduğunu söylüyorlar.
Ama bu tür bilimsel gerçekler dedikodu peşindeki İngiliz kraliyet medyasını durdurmaya tabii ki yetmiyor.
Hatta İngiltere Kralı 3. Charles’ın cenaze töreni planına ilişkin görüşmelerin sürdüğü bile gazetelerde öne sürüldü.
Kral Charles’ın cenaze planının kod adı “Menai Köprüsü Operasyonu” olarak biliniyormuş.
Daha önce bu tarz bir acil durum planını Kraliçe Elizabeth’in son günlerinde görmüştük.
Kraliçenin ölümünün ardından haber cenaze töreninin planlanma kod adı olan “Londra Köprüsü yıkıldı” ifadesiyle yayılmıştı.
Bu arada Prens William’ın Charles öldüğü takdirde geleceği kraliyet görevine hazırlandığı da yazıldı.
Kralın sağlığının kötüleştiği de iddia edilirken içeriden bir kaynak şunları söylemiş: “William daha büyük bir rol üstlendi ve Charles onu karar alma süreçlerinin çoğuna şimdiden dahil etti.”
Prens William’ın taç giyme töreninin babasının vefatından sonra aylarca gerçekleşmeyeceği ancak Charles öldüğü anda yeni kral olarak ilan edileceği bile yazıldı çoktan. William’ın muhtemelen aynı gün ulusa bir konuşma yapacağı ve hızla hükümet yetkilileriyle görüşmelere başlayacağını anlatan haberi kral Charles da okuduysa kim bilir neler düşünmüştür adamcağız.