Dünyanın en güçlü kadını bile olsanız bir iş gezisindeyken kocanızın evde ne cevizler kırabileceğini düşünüp evhamlanabilirsiniz. Hele de öncesinde bazı tecrübeler kafanıza şüphe tohumları ektiyse...

Geçen hafta ABD Başkan adayı Kamala Harris’in kocasının önceki evliliğinde evdeki dadıyla ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Amerika’nın müstakbel ‘First Gentleman’ı çocuklarının dadısıyla ilişkiye girdiği haberlerinin ardından önceki evliliği sırasında ilişki yaşadığını itiraf etti. Yazılanlara göre eski karısı 2009 yılında, kızları Ella 10 ve oğulları Cole 15 yaşındayken ilişkiyi öğrenip 16 yıllık evliliği sona erdirmiş. Dadı hamile kalmış ama çocuğu doğurmamış.

Kocalar ve dadılar gündemde bir konu. Siz bunu bakıcılar, temizlikçiler olarak da genişletebilirsiniz.

Evdeki saatli bombanın türü ne olursa olsun ne yazık ki gerçek hayat hikayeleri korkulanın başa gelebileceğini gösteriyor. Ethan Hawke 2005 yılında Uma Thurman’dan boşandı ve çocuklarının dadısıyla evlendi. Jude Law nişanlısı Sienna Miller’dan çocuklarının dadısıyla yaşadığı ilişkinin ardından ayrıldı. Böyle bir sürü örnek var. Bizde ise her şey gizli kapılar ardında ya Esra Erol’da ya da erkek erkeğe sohbetlerde ortaya çıkıyor.

İster yakınlık ve fırsat deyin, ister duygusal bağ, saatli bombaların evde sık bulunması nedeniyle etkileşim ve aşinalığı artırdığı bir gerçek. Anlaşılan bu yakınlık bazen profesyonel sınırları bulanıklaştırabiliyor. Saatli bombalar sadece çocuklar için değil, tüm ev halkı için “bakımı” üstlenebiliyor. Bu bakım özellikle koca eşi tarafından ihmal edildiğini veya desteklenmediğini hissediyorsa duygusal bağ da oluşturabiliyor. Hele bir de koca eşiyle tatminsizlik, yakınlık eksikliği ya da süregelen çatışmalar yaşıyorsa. Tabi bu durumda teselliyi evlilik dışında arayabilen koca için kolay ulaşılabilir olan ve bazen sırdaş olarak da görülen dadı aldatma için kolay bir hedef haline geliyor.

Bir de güçlü eşin altında ezilen kocalar var; yetersizlik duygularıyla mücadele eden. Saatli bombayla ilişki, özellikle bomba ona daha bağımlıysa kontrol ve özdeğer duygusunu yeniden kazanma çabası olabiliyor. Karısının güçlü kariyeri zaman ve duygusal yatırım gerektiriyorsa koca kendini ihmal edilmiş veya duygusal olarak uzak hissedebiliyor. Bu duygusal boşluk kocayı başka yerlerde duygusal ve fiziksel yakınlık aramaya daha yatkın hale getirebiliyor. Son olarak da bazı erkekler için güçlü bir eş, orta yaş güvensizliklerini daha da kötüleştirebiliyor. Bir saatli bombayla ilişki, eşlerinin başarısının neden olduğu algılanan iğdiş edilmişliğe karşı koyarak gençlik ve arzu edilebilirlik duygusunu yeniden kazanma girişimi olabiliyor. Tabii bir de ortada hiç bir şey olmadan, iradeye hakim olamama durumu var. Hani “hayatım vallahi hiç bir duygu yoktu” diye açıklanan durum.

Hanımlara dikkat diyorum. Benden söylemesi. Siz siz olun bu yazın en sıcak günlerinde yazlıkta keyif çatarken çocuklar şehirde saatli bombayla kalsın, yaz okuluna gitsin, ben de şöyle bir kendi kendime kalayım demeyin. Yaz bekarı kocalar tehlike arz ediyor. Diyeceksiniz ki ya saatli bomba eski adıyla sekreter yeni adıyla asistanlar! Ben de derim ki ya saatli bomba spor hocaları! Ee onları da zamanı gelince başka yazılarda konu ederim ama diyebilir miyiz ki seven yapmaz!