Çıplaklar kampını merak eden eş karısı tarafından 'sapıklıkla' suçlanırsa, 1,5 yıllık evli koca başka kadınları da çekici buluyorsa, 12 yıllık eş karısına "Adriana Lima bile olsan seninle sevişmem" diyorsa... Cinsel sağlık uzmanı İrem Hattat biri Fransa'dan gelen üç okur mektubunu yanıtlıyor.

İrem Hanım merhaba,
12 yıllık evliyim ve 44 yaşındayım, eşim de 47. Biri dokuz biri yedi  yaşında iki kızımız var. Ben ikinci kızdan sonra 95 kilo oldum.Eşim benimle beraber olmak kesinlikle istemiyordu ve sürekli her konuşmada (çocukların ve arkadaşlarımızın yanında bile) kilomla dalga geçiyordu. Ben de elimden geleni yaptım ve 30 kilo verdim, ancak hala asla benimle birlikte olmuyor. Geçen akşam bu konuda üzerine gidince bana “Adriana Lima bile olsan seninle beraber olmam” dedi. Çok üzüldüm. Sizce bu konu değişir mi, evimi dağıtmak istemiyorum ama sabaha kadar ağladım. Ne yapmamı önerirsiniz?

Değerli Okurum,
Senin duygularını hiç önemsemeyen egoist ve düşüncesiz bir adamla berabersin. Muhtemelen hayatında başka biri de var. Bu adamdan ne köy olur ne kasaba. Acaba seni Adriana Lima ile kıyaslayıp üzerine de her şartta reddederim derken, kendisi Leonarda Di Caprio mu? Şaka bir yana, evlilik bir hayat yolculuğudur, sağlıkta ve hastalıkta beraber mücadele etmektir. Böyle kaba, olumsuz bir yaklaşım insanda motivasyon mu bırakır? Zaten bir ilişkiye niyetin varsa da niyet kalmaz ki bu durumda. Seni çok tebrik ederim sağlığın için çok önemli ve çok zor bir değişiklik yaratmayı başarmışsın, ama unutma bunu sadece kendin ve çocukların için yaptın. Önemli olan kendini onaylayıp kutlaman, kocanın takdir etmesi değil. Bence kalbinin ne kadar kırıldığını anlat ama kendine yeniden özgüvenli, ayakları üstünde, cazibeli hissedeceğin bir hayat kurmaya bak.

Merhaba İrem,
Diyabet hastasıyım ve 1,5 yıllık evliyim. Eşimi seviyorum ama çekici olan başka kadınlara bakmak hoşuma gidiyor. Bu durum normal mi bir şey yapmam gerekir mi?

Değerli okurum,
Bir kere başka kadınların çekici gelmesi onlara “bakmak” gayet normal. Eşin de yakışıklı erkeklere bakıyordur bence, en azından Kıvanç Tatlıtuğ hayranıdır. Cinsellik sırasında başkalarını düşünüyor da olabilirsiniz. Bu sizin ilişkinizin eksik olduğu anlamına gelmez. Zaten ilişkiler sadece görünüş üzerinden yürümez ki. Diyabeti belirttiğine göre sanırım şeker hastalarında daha sık görülen sertleşme sorunu ve isteksizlik yaşamaktan endişeleniyor olabilirsin. Şimdi her şeyin çaresi var. Onu da zamanı gelince çözümlersin, şimdiden endişe yaşamama gerek yok. Sadece kilo almamaya gayret et, dengeli bir yaşam tarzına dikkat et.

Muhterem hanımefendi; 
Size yurtdışından yazıyorum. Müsaade ederseniz bir soru yöneltmek istiyorum efendim. Eşimle kavga etme sebebimiz çıplaklar plajını merak ettiğimi söylediğimde ne utanmazlığım kaldı ne teşhirciliğim.
Çıplaklar plajına gitmek şayet bilinçaltında ‘exhibisyonizm’ olarak tanımlanan teşhircilik amacı taşımıyor olsa dahi normal midir, yoksa bir rahatsızlık olarak mı tanımlanmaktadır ? Bulunduğum ülke Fransa’da çok yaygın olduğu ve rağbet gördüğü için sormak ihtiyacı duydum. Bilgilendirmeniz ricası ile saygılar sunarım.

Değerli okurum,
Çıplaklar plajına gitmek bir kişiyi sapık yapmaz. Çıplaklar plajları, insanların uygunsuz veya cinsel sapkın olarak değerlendirilmeden çıplak olmayı seçebilecekleri belirlenmiş alanlardır. Bu bir kişisel tercih ve rahatlık meselesidir. Nüdizm bazıları için bir yaşam tarzı tercihidir ve doğası gereği sapkın davranışlarla bağlantılı değildir. Teşhircilik tipik olarak, bir kişinin rızası olmadan cinsel organlarını başkalarına göstermekten cinsel zevk veya haz aldığı cinsel veya psikolojik bir bozukluğu ifade eder. Öte yandan çıplaklar plajlarında amaç şok etmek ya da kışkırtmak değil, natüralizmi ya da giysisiz bir yaşam tarzını benimsemektir. Dolayısıyla eşin için sorun teşkil edebilen bir konu sana normal ve doğal gelebilir.Bir kişinin çıplaklar plajına gitmesi utanmazlık olarak nitelendirilmemeli. Zaten gidince sen de soyunacaksın diye bir mecburiyet yok. Merakını gidermek istiyorsan, en iyisi onu evde bırak, kendin git güzel vakit geçir. Her şeyi beraber yapacaksınız diye bir kaide yok.

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu iremhattatasor@gmail.com adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.