Mastürbasyonun evlilik ilişkisindeki yeri, kocasına yeniden aşık olmak isteyen bir eşin hisleri, perdeyi açsak da mı sevişsek açmasak da mı sevişsek diyen bir sevgili... Cinsel sağlık uzmanı İrem Hattat sorularınızı yanıtlıyor. 

Merhaba İrem hanım,

Utanıyorum sormaya ama kafam hayli karışık. 25 yıldır evliyim, karımı da seviyorum mutluyuz çok şükür ama onu banyoda plastik tabureye sürtünürken yakaladım. O beni görmedi. Sonra dayanamadım sordum, ben tam orgazm olamadım o yüzden yaptım dedi. Doğru mu sizce, inanayım mı? Cevap yazarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Değerli Okurum,

Ülkemizde bu konular hep kapalı kapılar ardında kaldığından ve cinsellik evlilik öncesi tabu olduğundan çocuklukta tesadüf eseri öğrenilen alışkanlıklar devam ettiriliyor. Sonra bunlardan yetişkinlikte devam ettirilenler oluyor. Kadınlardan bazıları da sürtünmeyle mastürbasyona devam ediyor ve evlendikten sonra da yansımaları oluyor.

Bunu erkeklik başarına yapılmış bir hakaret veya ihanet olarak sakın algılama. Kişisel bir alan gibi kabul et. Çünkü yanlış taraftan bakıyorsun. Diyelim ki eşin duşta hayal kurup mastürbasyon yapıyor, ne fark eder. Sen de porno seyredebilirsin, eşin yakalayabilir. Zaten bu yakalama eylemi de ne demekse!

Ben eşlerin böyle özel alanı ilgilendiren davranışlara takılmasını doğru bulmuyorum, bana sorarsan sormaya, konuşmaya bile gerek yok. Sadece şuna dikkat etmelisin; mastürbasyon bağımlılığı sizin ilişkinizi etkiliyorsa, mesela seninle ilişkiden kaçıyorsa o zaman üzerinde konuşulması gerekiyor. Geçinmeye, sevmeye, sevilmeye; aile kurumunu devam ettirmeye çalışan hangi taraf olursa olsun haksızlık yapmamak lazım.

İrem Merhaba,

Eşimle 22 yıl önce evlendik, o zaman çok başarılı bir iş adamıydı ve çok aşık olmuştum. Şu an 56 yaşında ben de 53. Uzun süredir idrar yollarında enfeksiyon var diye seksten kaçınıyor. Doktorları dolaşıyoruz bir şey yok psikolojik diyorlar. Ben de bıktım galiba, eskisi gibi aşık değilim. Eşime tekrar nasıl aşık olabilirim?

Değerli Okurum,

Dost acı söyler. Sen aşık olmak istiyorsun da bakalım eşinin gönlü hala sende mi? Bana öyle geliyor ki, eşin “olmayan” enfeksiyonu bahane ederek senle birlikte olmaktan kaçma yolunu bulmuş. İki şey olabilir: Ya gönlü başkasına kaydı aldatılıyorsun ya da hakikaten bu yaşta hormonal istek azlığı yaşıyor da itiraf edemiyor, top çeviriyor. Kadınlar karşı taraftan yatakta reddedilince genellikle aldatılıyor muyum demez, zaten aşkım bitti ben istemiyorum der. Bence önce bunu açıkça konuş, bakalım sorun nerede. Ona göre çözüm üretilir. Bir psikologla terapiye başlamanızı öneririm.

Merhaba İrem Hanım,

Erkek arkadaşım sanıyorum azıcık teşhirci, birlikte olurken yatak odasının perdelerini açık bırakıyor ve seksi böyle sevdiğini söylüyor. Dairesi 5. katta, zaten kimse görmez diyor ama bence sokağın karşısındaki apartmandaki komşuların yaptığımız her şeyi çok iyi görme potansiyeli var. Görmeseler de ben acayip rahatsız oluyorum ama bir şey söylersem beni demode bulur hatta terkeder diye çok endişeliyim. Kendisi film yönetmeni belki o çevrelerde bunlar normaldir diye düşünüyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

Değerli okurum,

Erkek arkadaşının arzuladığı bir şey seni rahatsız ediyorsa tabii ki söyle. Her yaptığından hoşlanmak zorunda değilsin. Bu seni demode de yapmaz, bunun sevgilinin çalıştığı sektörle hiç bir ilgisi de yok. Sana dikte ettiği her fanteziye katılacak mısın, insanların binbir türlü kimseye zararı olmayan, eşiyle yaşamak istediği fantezisi oluyor. İlişkiler senin düşündüğün şekilde yürümüyor. Cinsellik ancak her iki kişinin de arzuları ve sınırları uyum içindeyse tatminkar oluyor. Sen bir konuş bakalım, bu sınırlamaya ne diyecek, ancak ısrarcı olursa illa devam ettireceksin diye de kendini zorlama, daha rahat hissedeceğin bir ilişki bulmaya bak. Bir taraftan kabul ediyorum, beyaz atlı prens bulmak zor ama diğer taraftan da hani ne derler… Elini sallasan ellisi.

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu iremhattatasor@gmail.com adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.