Biri, sadece seviştiği erkekle ilişkiyi derinleştirmek istiyor, karşılık alamıyor. Diğeri nişanlısıyla yaşadığı cinsellikten memnun değil ama iyi baba olacağını düşünüyor. Bir başkası sertleşemeyen eşiyle ilgili ne yapacağını bilemiyor. İrem Hattat bu hafta kadınların sorularını cevaplıyor.

Merhaba İrem Hanım,

38 yaşındayım, 1 yıl önce boşandım. Şu anda görüştüğüm kişi benden çok daha az para kazanan, az eğitimli biri, yani hiç bir ortak konumuz yok. Ama çok yakışıklı ve inanılmaz bir cinsellik yaşıyoruz. Yalnız sadece evde ve cinsellik için buluşmak istiyor. Önceleri fiziksel çekimimiz nedeni ile pek takmıyordum. Buluşma saati için gün içerisinde bir iki mesajlaşıyoruz, akşam buluştuktan sonra bir dahaki buluşmamıza kadar ne arıyor ne soruyor ne de dışarıda bir plan yapıyor. Bu durum biraz sinirimi bozmaya başladı. Sizce ne yapmalıyım?

Değerli okurum,

Bu tip ilişkilerde alan memnun, satan memnunsa diyecek bir şey olmaz. Ancak anlaşılan sen biraz kullanılıyormuş gibi hissetmeye başlamışsın. Sonuçta gün içinde mesajlaşıp akşamına cinsellik yaşayıp sonra irtibatı kesmek bir kadın için kaldırılması kolay bir ilişki formatı değil, hatta basbayağı toksik. Kadınlar ince ruhlu, duygusal varlıklar ve cinsellik yatak odasından çok önce başlar. Bir ilişkide sadece fiziksel ten uyumu değil ruhsal paylaşıma da önem verirler. Kendine şunu sormalısın, neden sana bu kadar kötü hissettiren, üstelik beraber bir restorana, sinemaya bile gidemediğin biriyle olmayı tercih ediyorsun? Boşandıktan sonra yaşadığın sevgi açlığı ve özgüven eksikliği nedeni ile olabilir mi? Davul bile dengi dengine. Vakit harcamayı bırak, yalnız olmak bu tarz toksik bir ilişkiden daha iyidir.

Merhaba İrem Hanım,

Ben 35 yaşındayım, nişanlım da 47. Cinsellik yaşıyoruz ama benim önceki deneyimlerime göre sönük geçiyor. Ancak onu çok seviyorum ve iyi bir koca ve baba olacağını düşünüyorum. Geçenlerde bana cinsellikte nelerden hoşlandığımı sordu. Ben anlatmaya utanıyorum, bir de acaba az zevk aldığımı anladı mı diye korkuyorum. Ne yapsam, söylesem mi, oluruna mı bıraksam, ne önerirsiniz?

Değerli okurum,

Cinsellik konusu çiftler için paylaşılması ve ifade edilmesi en zor konu. Ama aşığa Bağdat sorulmaz. Ona bunun senin için zor bir konuşma olduğunu veya açılma konusunda tereddütlerin olduğunu söyleyerek başlayabilirsin. Ancak arzularını, nelerden hoşlandığını uygun bir dille açıklamalısın, sonuçta nişanlın falcı değil ki nereden bilecek. Açıklamanın kolay bir yolu ateşli bir rüyadan bahsetmek olabilir. Nelerden hoşlandığını ifade etmek için (gerçekten rüyanda görmemiş olsan bile) “Bir rüya gördüm…” Gibi anlatabilirsin . Önemli olan sana nasıl hissettirmesini istediğini söylemek. Bu onun merakını ve heyecanını tetikler.

Merhaba İrem Hanım,

Ben 28, eşim 30 yaşındayız. Evlenmeden önce eşimle cinsellik yaşamadık. Evleneli iki ay oldu. İlk gece eşim sertleşme sorunu yaşadı, ondan beri de yanıma yatmıyor. Sorduğumda bu sorunu daha önceki kız arkadaşları ile de zaman zaman yaşadığını söyledi. Ama benimle yaşayacağını hiç düşünmemiş. Bu durumu kimseye anlatmamam için sıkı sıkıya tembihledi. Benim ne yapmam gerekir, bu durum düzelir mi yoksa yol yakınken ayrılsam mı?

Değerli okurum,
Öyle şey olur mu, evlenmek demek hastalıkta ve sağlıkta birlikte olmak, gayret göstermek demek. Çok şaşırdığını ve hayal kırıklığına uğradığını tahmin ediyorum ama ilk engebede havlu atamazsın. Şunu bil ki, artık 30 yaşındaki erkeklerde de yaşam tarzı yanlışları nedeni ile 80 yaşında dedelerin cinsellik hormon seviyelerini görmeye başladık. Aynı şekilde eşin belki damarsal, nörolojik belki de psikolojik bir sebeple bu sorunu yaşıyor olabilir. Düşünsene kendini ne kadar özgüvensiz, erkekliğine darbe yemiş gibi hissediyordur. 2aydır devam ediyorsa bir an önce bir uzmana görünmenizi tavsiye ederim. Kesinlikle tedavisi mümkün sorunlar bunlar. En önemlisi de daha ilk başta karşınıza çıkan bu sorunu, bir iletişim fırsatı olarak değerlendirmeniz. Birlikten kuvvet doğar. 2 aylık evli bir çift olarak bu sorunu konuşup çözerseniz, artık hiç bir sorun sizi kolay kolay yıldıramaz.

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu iremhattatasor@gmail.com adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.