İrem Bir'e bu hafta iki kadının ve bir erkeğin sorusu var. Kadınlardan biri, kendisini sürekli aldatan ve onu kıskanıyor diye de kötü hissettiren eski sevgilisiyle yeniden bir araya gelmeyi düşünüyor. Diğer kadın ise yeni evli ama flörtü de var.

Sevgilim bana yalan söylüyor, sürekli aldatıyor… Onunla yeniden bir araya gelmeli miyim?

İrem Hanım Merhaba. Gerçeği söylediği takdirde ayrılacağını bile bile bir kadını ilişkide kalmaya ikna etmek için ona yalan söyleyen bir erkek hakkında ne düşünürsünüz? Erkek arkadaşım tek eşlilik konusunun kırmızı çizgim olduğunu biliyor. Ancak kısa zamanda beni aldatmaya başladı. Diğer insanların kim olduğu, onlarla ne yaptığı konusunda bana defalarca yalan söyledi ve sürekli olarak tek eşli olma anlaşmamıza uyduğunu söyledi. Endişelendiğim için kendimi gülünç hissettirdi. Sonunda sürekli olarak kadınlarla çevrimiçi sohbet ettiğini ve onlardan kendisiyle telefonda veya videoda seks yapmalarını istediğini öğrendim. Benimle evlenmek hakkında konuşmaya başladığı hafta biriyle görüntülü seks yaptı! Tüm ailesine ve arkadaşlarına ilişkimiz boyunca bana yalan söylediğini ve beni aldattığını söyledim. Onun davranışları konusunda sessiz kalmayı reddetmem hakkında ne düşünüyorsunuz? Kadınların çoğu zaman erkeklerin itibarını kendi tehlikemiz pahasına koruduğuna inanıyorum. Bu yüzden onun sırlarını saklamayı reddettim. Utanç onun olmalı, benim değil! Şimdi bana arkadaşlarının ve ailesinin tekrar bir araya gelmemizi istemediklerini çünkü utanç verici davranışına “aşırı tepki” verdiğimi söylüyor. Bense ilişkimizi yeniden inşa edebileceğimizi hissediyorum. Sizin görüşünüz nedir?

Değerli Okurum,

Eski erkek arkadaşın – bence ona eski erkek arkadaşım demeye alışmalısın – ilişkiniz boyunca seni aldatan, sana yalan söyleyen ve seni duygusal olarak istismar eden manipülatif birisi. Ve sen onunla tekrar bir araya gelmek mi istiyorsun? Delirmiş olmalısın.

Ne yaptığını hızlıca gözden geçirelim: İnternette başka kadınlarla flört etti ve onlardan kendisiyle telefon seksi/online seks yapmalarını istedi. En az bir kadın o mastürbasyon yaparken onu dinlemeyi ve/veya izlemeyi kabul etti ve tüm bunlar hakkında sana yalan söyledi ve seni aşırı endişeli gibi hissettirdi.

Şimdi senin ne yaptığını gözden geçirelim: Onun tek eşlilik tanımının seninkinden çok daha farklı olduğunu öğrendiğinde, bir çift danışmanlığı almak yerine arkadaşlarını ve ailesini çatışmanızın içine sürükledin. Bilmeleri gerektiği için değil, bu konuda bir şey yapabilecekleri için değil, erkek arkadaşını arkadaşlarının ve ailesinin gözünde değersiz göstermek ve cezalandırmak için. Bu nedenle, kadınların itibarlarını korumak için erkeklerin sırlarını saklamak zorunda olmamaları gerektiğine katılsam da, bir çiftin kızgınlıkla arkadaşlarını ve ailesini ilişkinin içine sokmasına tamamen karşıyım.

Eski erkek arkadaşınızın arkadaşları ve ailesi onun hatalı olduğunu düşünse bile (onu sizden daha uzun süredir tanıyorlar) seninle tekrar bir araya gelmesini istemezler çünkü her kavga ettiğinizde işin içine girmek istemezler. Ayrıca onu seninle tekrar bir araya gelmeye ikna etsen de , kesinlikle bu kavgayı tekrar yaşayacaksın çünkü başka kadınlarla flört etmeyi bırakmayacak. Bu yüzden, bu yalancı, manipülatif, hilekar erkek arkadaşın peşinden gitmeyi bırakmalısın.

Evlilik dışı gizli flörtlerimi kocama söylemeli miyim?

İrem Hanım Merhaba.
Ben ikinci kocasıyla yeni evlenmiş 40’lı yaşların ortasında bir kadınım. O 34 yaşında, son derece seksi ve ben 13 yaş büyüğüm. Bazen mesajlaştığım eski bir flörtüm var. Bekar bir erkek ve birkaç yıl önce, birkaç yıl boyunca ara sıra takıldık. Her zaman sadece seks yaptık, hiç bir duygusal bağlantımız olmadı. Çok iyi muhakeme yeteneğine ve sınırlara sahip ve yakın zamanda yeniden evlendiğimi biliyor. Sohbetlerimiz çok çabuk cinselliğe dönüşüyor. Kocama söylemedim çünkü sır olmasaydı bundan o kadar zevk alacağımı sanmıyorum. Bu konuda terapistimle konuşuyorum ama sizin görüşünüzü de merak ediyorum. Evliliğimin dürüstlük ve gerçekliğe dayalı olmasını istiyorum, ancak bu küçük gizli flörtlerden gerçekten hoşlanıyorum. Kocama açıklamalı mıyım? Yoksa yaptığım şeyi yapmaya devam etmeli ve bu konuda endişelenmemeli miyim?

Değerli Okurum,

Hepimizin bir erotik özerklik alanına sahip olma hakkı var- evli insanların bile. Ayrıca eşlerimizi rahatsız edebilecek her aptalca ama aslında zararsız şeyimizi ifşa etseydik çok az evlilik uzun süre ayakta kalırdı.

Ancak bahsettiğin bir fantazi değil. Ortada cinsel bir enerji var, paylaşılmış anlar var ve bu ister istemez evliliğine yansıyacak. Sohbetlerin gerçek aksiyona dönüşmesi an meselesi gibi görünüyor. Bence kendine sorman gereken soru, neden güzel giden bir evliliğin varsa hala dışarıda cinsel sohbet arayışındasın. Evliliğin hangi noktada senin tatmin etmiyor. Bunları iyi bir düşün ve ona göre aksiyon al derim.

Boşanmakta olduğum karımın ilişkisi mi var?

İrem Hanım Merhaba,

On iki yıllık karım benden boşanıyor. Birlikte iş yaptığı çok daha genç bir adamla beraberliği olduğunu düşünüyorum. O ise bunu reddediyor. Bir süredir mutsuz olduğunu biliyorum, ancak ilişkinin üzerinde çalışılabileceğini düşündüm. Denemek istemiyor. Sonra bu iş arkadaşı ile durmadan mesajlaştığını fark ettim. Ona bir arkadaş olarak güvendiğini söylüyor, ama bence bu kişiye aşık ama beni incitmek istemediği için bunu kabul etmiyor. Ne zaman bu konuyu açsam beni deli ya da kıskanç olmakla suçluyor. Sonra da beni ilgilendirmediğini söylüyor. Daha boşanmak için mahkemeye başvurmadık bile. Haklı mı? Beni ilgilendirmez mi? Ben gerçeği öğrenmek istiyorum, böylece biraz olsun rahatlayabilirim.

Değerli Okurum,
Biz buna kısaca gavat diyoruz. Karının bir ilişkisi olduğunu söylemesi – ki olduğu oldukça açık görünüyor – sana ihtiyaç duyduğunu iddia ettiğin rahatlamayı sağlar mı, yoksa evliliğinin çöküşü için suçlama yapmana mı yarar? Evliliğinin sona ermesinden dolayı üzgün, kızgın olduğundan şüphem yok, ancak karının uzun süredir mutsuz olduğunu biliyordun ve boşanmak istediğini açıklayana kadar onun mutsuzluğu hakkında pek bir şey yapmaya motive olmuş gibi görünmüyorsun. (Evliliğinizi iyileştirmek için yapılabileceklerden bahsediyorsun ama bunları yapmaktan ya da yapmayı teklif etmekten bahsetmiyorsun). Eğer seni bu adam için terk ediyorsa, bu saklanacak bir sır değil. Boşanma sonuçlanana kadar tam olarak ne olduğunu bilemeyebilirsin, ancak eninde sonunda öğreneceksin- bu nedenle ihtiyaç duyduğunu iddia ettiğin rahatlama, evliliğinin defterlerini kapatmadan önce gelmeyebilir, ancak gelecektir. Sen yine de başta söylediğim espriyi de bir düşün derim.