Türkiye’nin komşuları, İsrail ve geleceğin jeopolitik haritası üzerine ana konuşmacı olarak geldiğim Fujairah’daki Gulf İntelligence Enerji Forumu’nda bu defa güzel bir sürprizle karşılaştım.

Türkiye’nin küresel arenada öne çıkan bir kadın liderinin başarısına tanıklık ettim, gurur duydum.

Rüya Bayegan… belki Türkiye’de fazla tanınmıyor, ancak dünya enerji ve emtia ticaretinde ismi sektörün devleri arasında yankılanıyor.

Erkeklerin hakim olduğu bu zorlu dünyada yerel bir Türk şirketini küresel devlerle yarışan bir enerji devine dönüştürmek hiç kolay iş değil. Gördüğüm kadarıyla Rüya Bayegan sadece stratejik dehası ve sonuç odaklı iş görme becerisi ile değil zarafeti ve karizmasıyla da bu başarıyı elde etti.

Akşamki özel ödül töreninde Rüya Bayegan Birleşik Arap Emirlikleri ulusal şirketi ADNOC CEO’su Ahmad Bin Thalith’in ellerinden “ARAMCO Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nü alırken tüm salon onun için ayağa kalktı. Gözlerim doldu; çünkü bu ödül sadece onun başarısı değil, Türk kadınının dünya sahnesinde neler başarabileceğinin de en somut kanıtıydı.

Bu anı yaşarken Türkiye’nin uluslararası arenadaki gerçek potansiyelini bir kez daha fark ettim.

Enerji sektörünün devleri Vitol, Gunvor, Glencore, Aramco ve CNPC gibi şirketler arasında BGN ve Rüya Bayegan’ın varlığını izlemek, avuçlarımız acıyana kadar alkışlamak ne büyük keyifti.

Bu sadece Türkiye’nin büyüyen etkisinin değil, kadın liderlerin dünya enerjisini nasıl şekillendirdiğinin de işaretiydi.

Fujairah’daki ödül töreni tarih ve modern enerji dinamiklerinin buluştuğu, Asya, Orta Doğu ve Avrupa’nın kesişim noktasında gerçek bir sembol.

Kendisi ile uzun uzadıya sohbet ettik toplantı arasında.

Rüya Bayegan 22 ülkede ofisleri, 750 çalışanı ve milyarlarca dolarlık cirosuyla hayranlık uyandıran küresel bir enerji devi yaratmakla kalmamış, sektörün gelecekte hangi istikamete evrileceğini de görerek düşük karbon ekonomisi yatırımlarıyla enerji sektöründe sürdürülebilirliği de savunuyor.

Bana sorarsanız, Türkiye’nin enerji geleceğini küresel sahnede daha parlak bir yere taşıyan vizyoner bir lider.

Keşke daha çok Rüya Bayegan’lar yetişse, Türkiye’nin gücü dünya enerji ve ticaret piyasalarında daha çok hissedilse… Çünkü bu ülke gerçekten de pek bilinmeyen nice başarı hikayeleriyle dolu ve önümüzdeki dönemde uluslararası arenada hak ettiği yeri almaya kararlı.

Bardağın yarısının dolu olduğunu bir kez daha görmek beni çok sevindirdi, özellikle de hepimizin iyi haberlere aç olduğu içinde yaşadığımız dönemde.