Şarkıcı çift, Umut Akyürek-Oktay Ertuğrul’un kızları Melek Bal, 12’sinde arkadaş grubu yüzünden yakalandığı madde bağımlılığı nedeniyle defalarca hastaneye kaldırıldı, tedavi gördü. Evlatları için sekiz yıldır mücadele veren anne baba anlatıyor.

Anne Umut Akyürek: Kızım maddeyi içince zombileşiyor

Şarkıcı çift Umut Akyürek ve Oktay Ertuğrul kızlarına destek olabilmek için sahneyi bile bıraktı ama çırpınışları bitmedi. Akyürek Melek Bal’ın son krizinin ardından bir paylaşım yaptı. Çaresiz olduklarını söyleyen şarkıcı “Kendimi odaya kitledim. Çünkü bana da saldırmasından korkuyorum. Defalarca boğazıma sarıldı, babasına bıçak çekti. Adı gibi melek gibi bir kız. Ama evladım bu maddeyi kullanınca zombileşiyor. Kötü şeyler olabilir” dedi.

Baba Oktay Ertuğrul: Keşke gizli tutmasaydık

Ancak Umut Akyürek’in bu paylaşımı bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından “Neden çocuğunun bu durumunu deşifre ettin? Şimdi durumunu daha da zorlaştırdın” şeklinde tepkilere de neden oldu.

Umut Akyürek önce paylaşıp sonra da sildiği bu ‘yardım çığlığı’ için TV 8’deki ‘Aramızda Kalmasın’a şöyle bir açıklama yaptı: “Kızımın bu durumunu neden mi paylaştım? Geçenlerde iki genç kızımız, madde bağımlısı biri tarafından katledildi. Bir polisimiz bir madde bağımlısı tarafından şehit edildi. Bu iki dehşet verici olaydan sonra kızımın durumunu açıklama kararı aldık. Çünkü böyle giderse Melek Bal ya da kendini ya birini, belki de bizi öldürecek. Anne olarak uyarıyorum! Kızımın durumu tehlikeli. Bu bir ‘imdat’, bir ‘çaresizim çığlığı’. Lütfen ciddiye alınsın.”

Bu sırada sözü alan baba Oktay Ertuğrul’dan da bir itiraf geldi: “Çok pişmanım! Neden biliyor musunuz? Kızımın durumunu keşke yıllar önce açıklasaydık. Hep kendi içimizde gizli tuttuk. Hatta bu durumu açıklamak isteyen Umut’u defalarca engelledim! Belki yıllar önce açıklasaydık her şey bir parça daha iyi olabilirdi. Evladımızı bu halde görmek ne kadar acı biliyor musunuz? Yavrum bana defalarca bıçak çekti. Bu maddenin terörden farkı yok. Günlerce ortadan kaybolan kızımız eve gelip kriz geçirdiğinde tanınmaz halde oluyor. Bizi, Melek Bal’ımızı ve evlatlarımızı kurtarın.”