Doktorum sol ayağıma ameliyatta neler yapacağını bana detaylı anlattığından bu yana zaten pek iyi durumda olmayan psikolojim daha da beter oldu.

çünkü ona çok basitmiş ve kolay yapılabilirmiş gibi gelen bütün işlemler o an kendisine fark ettirmesem de aslında bana hayli korkunç ve karmaşık gelmişti. 

bence bu tür karmaşık bir işlemde yanlış gidebilecek milyonlarca olasılık vardı ve ben çocukluğumdan bu yana başımda bir uğursuzluk olduğuna inandığımdan bu milyonlarca yanlış gidebilecek gelişmeden en azından birinin bana rastlaması büyük ihtimaldi.

***

yanlış anlamayın doktorum Prof. Dr. Tahir Öğüt’ün bilgisine, birikimine, tecrübesine, becerisine yüzde yüz inanıyorum. Ama sadece kendime pek inanamadığımdan ve bu hayatta belayı üstüme çekme potansiyelimi iyi bildiğimden var olan tüm fobilerim ve bunlara son eklenen yenileri bugün için son derece artmış durumda .

***

örneğin ameliyat öncesinde biraz vakit geçirmek için yoğun film ve dizi seyrettim.

bunlar arasında beni ameliyat açısından en çok etkileyenler yeniden izlediğim Kill Bill ile Killing Eve’in üçüncü bölümü oldu.

***

ilk önce Kill Bill’i izledim. Ve bence ameliyatım için ilk işaret bana ondan geldi.

filmin ikinci cinayetinde Umma Thurman kendisine tecavüz umuduyla odasına gelen adamın sol ayağının bileğine kapıdan girer girmez bıçak atıp adamı tamamen hareketsiz hale getirmişti.

***

ben tam bu tür bir sahne tesadüftür herhalde derken o sahneye sonra Killing Eve dizisinin üçüncü bölümünde de rastladım.

Dizide profesyonel katil rolünü dahiyane oynayan kadın elinde bıçakla yatağın altına uzanmıştı, yatakta oturan kurbanı kadının çıplak ayaklarına bakıyordu ve sonra elindeki bıçakla kadının iki bileğini de kesti ve kadın öldü.

***

bana yollanan işaretler bence artık kesindi bu kadar da tesadüf katiyen olmazdı. 

bu nedenle doktoruma Kill Bill filmini izleyip izlemediğini de sordum. izlediğini söyleyince de ona ve size absürt gelmesi gereken ama bana o an bana son derece makul gelen şu soruyu sordum: ‘Bana daha önce bileğime neler yapacağınızı anlatmış olduğunuza göre umarım bilek civardaki damarların yerini iyi biliyorsunuzdur?’ 

ayak ve bilek cerrahı uzman doktora makul sorum buydu.

***

Tahir bey bu soruma nedense sadece gülümseyerek cevap verdi. Bunun anlamının ne olduğu bugün öğle saatlerinde ortaya çıkmış olacak.

bu arada bana işaretmiş gibi gelen iki filmin adında da Killing olması bence hiç hoş değildi.