30 yıl önce Washington’da Pentagon’un bir odasında ABD’deki karanlık güçlerin ileride hayata geçirmek istedikleri Türkiye topraklarının bir bölümünü de içeren sınırımızdaki kürt devleti haritasını gördüğümden bu yana israil ile çatışma ihtimalimiz benim korkulu rüyam oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘İsrail’in vatan toprağımızda gözü olduğu’ açıklaması bu nedenle duymakta olduğum dehşeti arttırdı. 

bu açıklama ileride çok vahim şeylerin tetikleyicisi olabilecek bazı gelişmelerin başlatıcısı olarak Pandora kutusunun açılması ve içindekilerin dünyaya salınması anlamına gelebilir.

erdoğan dediğinin hangi yerlerde nasıl algılanmış olduğunu mutlaka bilerek söylemiştir ‘İsrail’in topraklarımızda gözü olduğu’ lafını, ama hayli tuhaf duyguların yer alabildiği bu dünyalara seslenmek yerine büyük bir savaşı önlemek için bugünden tedbirler alıp aklın yolundan ilerlemenin  Türkiye ve dünya için iyi olacağını düşünüyorum.

***

neden bu kadar endişem olduğunu açıklayabilmek için hem 30 yıldır süren korku maceramı anlatan, hem de bugünleri açıklayan eski bir yazımı tekrardan yayınlamak zorundayım.

***

Benim için korkuların başlangıç başlangıç tarihi 1993’te Washington’daydı. Hangi aydı bilmiyorum ama o gün şehrin büyük kitap dükkanlarından birine biblical fiction (incil temalı kurgu) kavramı altında bilinen bir kitabı sormaya gitmiştim. yazarının adını ve kitabın başlığını verdiğimde satıcı kız bana uzaydan gelmişim gibi bakmıştı.

galiba bu tür kitaplar arayanlar yoğunlukla Amerika’nın incil kuşağı (Bible belt) denen güney bölgelerinde olabildiğinden kız yanlış şehirde yanlış zamanda olduğumu düşünmüş olmalıydı (o günlerde Clinton ABD başkanıydı).

***

kızcağız tabii ki o gün çalıştığı yere çok yakın bir sokakta ileride amerikan Evanjelizminin en sert unsurlarının bir araya geldiği bir düşünce üretim merkezi kurulacağını ve bu merkezde Trump’ın başkan seçildiği resmen açıklanmadan saatlerce önce bir kutlama partisi yapılacağını ve o partiye bütün kurumlardan önemli isimlerin (daha sonra dışişleri bakanı ve savunma bakanı olacak kişiler de dahil olmak üzere) katılacağını tabii ki tahmin edemezdi.

***

Benim neden durup dururken dini hikayelere merak sardığımı soracak olursanız onu da hemen anlatayım. 

Çünkü bir gün önce Pentagon’da bana İsrail ve amerikan çifte vatandaşı olan, uzun vadeli planlar bölümünden  bir sivil görevli tarafından Türkiye’den de toprak alınması da öngörülen bir alanda kurulması düşünülen kürt devletinin haritası gösterilmişti. 

Pentagon’daki bu görüşme sonrasında Dupont Circle’daki çin lokantasında yediğimiz yemekte aşırı dindar ve evanjelist kesime de çok yakın o yetkili reel politik açıklamalar dışında, ileride dini yazılara göre kopma (rupture) olduktan ve İsrail’de ilk savaşın yaşanmasından sonra ikinci ve nihai savaşa kadar  geçecek geçici barış döneminde yahudilerin bir kısmının güvende yaşayacağı bir ülkeye ihtiyacı olacağını ve bunun da sınırımızda kurulacak kürt devleti olacağını anlatmıştı.

***

ben gayet tabii ki o gün adamın saçmaladığını düşünmüştüm, ama yine de dediği her şeyi tam anlayayım diye anlattığı olayların yer aldığı bir kitabı bulmak için ertesi gün kitapçı dükkanına gitmiştim.

***

saçmaladığını düşünmüştüm, dedim ama anlatılanlar hem ilgimi çekmiş, hem de beynime kazınmıştı. Sonra ileriki yıllarda baktım ki Amerika’daki gerçek gücü elinde tutan birçok isim bana anlatılan hikayedeki  olaylara inanıyor. 

Çoğu inanmanın da ötesinde, İsrail ve Gazze’de bugün yaşanan türdeki olaylarla başlayacak bir Armageddon (nihai savaş) veya tüm zamanların sonu kavramına ciddi biçimde inanıyor ve görevlerinin de bu sonu hazırlamak olduğunu düşünüyordu.

***

hala daha onların çoğunun saçmaladığını düşünüyorum ve ciddiye almamaya da çalışıyorum. Ama tabii ki benim ne düşündüğüm önemli değil. bana saçma ve gayriciddi gelse de bunlara gönülden  inanan ciddi, güçlü insanlar grubu  ve onları takip eden milyonlarca insan var. Bu yüzden ben kendimi katiyen ciddiye almam ama, bunu (en azından bugünlük) sizlerin yapmasını rica ediyorum, çünkü bugün size çoktan başlamış olduğu yönünde birçok işareti alınmakta olan bir Armageddon (Son savaş) süreci inancını anlatmaya çalışıyorum.

***

özellikle amerikan Evanjelist çevrelerinde ve Israil’deki aşırı dindarlar ve Kabala’ya inananlar arasında anlatılan ve maalesef inanılan, dini metinlerle de desteklenen hikayeye göre Türkiye ile israil arasındaki savaş kendi başına sonu getirmeyecek ama sonu getirecek büyük savaşa (Armageddon) giden süreci başlatacak.

Bunlara göre Armageddon günü aynı zamanda İsa mesihin dünyaya indiği gün olacak. Bu inanç olduğu için Amerika’da aşırı dinci çevreler İsrail’e canları pahasına destek verir. İsrail açıklarına yaklaşan savaş gemilerinin temelinde de bu destek var. ABD’de seçim yaklaştığından ve evanjelist çevrelerin başkanıymış gibi hareket eden Trump’ın gücü de sürdüğünden başkan Biden ve demokrat parti adayı bu çevreleri kendi taraflarına çekmek için bu gelişmelere en azından karşı çıkamıyor.

***

Armageddon İsrail’in kuzeyinde bulunan Meggidio tepesinin olduğu yerde yaşanacakmış. Buna inanan  insanlara göre kutsal kaynaklar bunu hem emrediyor, hem de mutlaka olması gerektiğini söylüyor. 

Armageddon günü İsrail’e düşman olan bazı ülkelerin Meggidio’ya gelip koalisyonlar kuracağı düşünülüyor. Aralarında Türkiye ve İran’ın mutlaka olacağına inanılan bu koalisyon İsrail’le çok kanlı ve mutlaka nükleer silahların da kullanılacağı bir savaşa girişecek.

***

Bu hikâyeye gerçeği anlatıyormuş gibi inananlar o gün dünyada iyi ve kötünün savaşı olacağını söylüyor. Bazıları taraflara GOG ve MAGOG adını veriyor. Bizler de YECÜC ve MECÜC diyoruz. 

Savaşları tetikleyen aşırı dinci çevreler o savaşta gökten yere inecek İsa mesihin iyiden yana taraf olacağını, kötüler koalisyonunu yeneceğini ve İsrail’in zaferinin yaşanacağını düşünüyor.

***

bence deliliğin sınırlarında olması gereken bu insanlar İsa dünyaya gelmeden önce üçüncü tapınağın inşa edilmesi gerektiğine inanıyor. Bu üçüncü tapınağın gök kubbede olduğuna inanılıyor ve yeniden inşanın o gök kubbedeki görünümün yere izdüşümünün olduğu yere yapılması gerektiğini söylüyorlar.

Şimdi yine sıkı durun, o izdüşümün olduğuna inanılan yerde şimdi Mescid-i Aksa var. yani bunlara göre nihai savaş öncesinde Mescid -i Aksa’nın yıkılıp yerine yeni bir mabet yapılması gerekeceğine inanılıyor. bence bunun olacağı yok ama bu yeni mabedin hem  yahudilere hem de hıristiyanlara hitap edecek türde masonik bir mabet olması bekleniyormuş.

***

Biblical fiction kavramı altında türkiye ile Israil’in gireceği büyük savaşı anlatan birçok da roman var. bunlardan biri maalesef benim de sadece meraktan okuduğum ’Turkey invades Israil: Halfway to Argameddon(High Time to Awake)’.  Craig White’ın yazdığı bu kitap 2014 yılında piyasaya çıktı.

***

Bugün yaşananların da anlatıldığı bu anlatıların hepsinde Türkiye’nin kötüler tarafında tanımlanması ilginçtir. Bununla da kalınmıyor ABD’deki Hıristiyan Evanjelik çevreler; dergilerinde, radyolarında Türkiye ve onun bütün liderleri isimleri verilerek kötünün yanında duranlar olarak tanımlanıyor.

bu yayınların dozu Rahip Brunson Türkiye’de hapisteyken son derece artmıştı. bu çevreler onu kötünün elinde tutsak olarak tanımladıklarından bu çevrelere gösteri olsun diye Trump onu Oval Ofiste kabul etmişti daha sonra.

***

anlayacağınız bugün israil ve Gazze’de yaşananları ezoterik bilimler ve dini  metinlerle, sembollerle çözmeye çalışan önemli miktarda insan var.

bunların sembollere verdikleri önemi göstermesi açısından şunu da anlatmalıyım. son savaşın İsrail’deki Meggidio’da olacağını düşünenler olduğu gibi bunun Amanos dağlarının eteklerinde Amik ovasında olacağını düşünenler de var. bunlara göre Türkiye’de yaşanan deprem bu geleceği söylenen son savaşın işaretiymiş.

***

Aslında sayısı fazla olmayan prensiplerim gereği mizah dışında yazmak istemediğimden bu yazıda da arada bir espri yaparım diye düşünmüştüm. ama konu o kadar ciddi ve vahim ki yazarken ben de olumsuz havaya kapıldım ve bugün bunu başaramadım ne yazık ki.

ama bitirirken bir espri girişimi yapmak zorundayım illa ki. İsrail’deki Meggidio tepesinde yıllardır Mesih’in gelmesini  bekleyen gruplar var. belki inanmayacaksınız ama bunlar için MacDonald’s orada bir şube açmış. Yani anlayacağınız eğer mesih gerçekten gelirse ilk  göreceği Big Mac ilanları olacak. hatta açsa bir Big Mac, yanında kızarmış patates  de yiyebilir Armageddon’a başlamadan önce.