Ronaldo bırakmıyor…

Kemal Kılıçdaroğlu bırakmıyor…

ben bırakmadım…

Mahmut da bırakmadı…

peki bütün bunlar ortadayken Joe Biden neden bırakacakmış anlamıyorum.

***

üstelik Ronaldo’nun artık takımın dinamik oynamasına engel olmaya başladığı belli oldu. daha önce bir penaltıyı bile gole çeviremedi. Buna rağmen bırakmıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu uzun yıllardır hayata ve siyasete tek bir pozitif katkı yapmadığı halde ortada bir şey yokmuş gibi hala devam ediyor. bırakmaya hiç niyetli de değil.

ben ise kendimi hala genç sayıp, sanki bu yaşta başka bir şey olabilmesi mümkünmüş gibi hala ‘penisim kayboldu-hükümsüzdür’ türünden yazılar yazabiliyorum. durmaya da pek niyetim yok.

son zamanlarda fazla başarı hikayeleri olmayan bütün bu tiplerin aksine en azından son üç buçuk yılının başarıları olan Joe Biden neden bırakacakmış ki?

bu yazıda bütün bu olan biten içinde mahmut da ne alaka, o da kim diye soruyorsanız, cevabını eğer unutmazsam daha sonra vereceğim.

***

tamam şunu kabul ediyorum son bir konuşmasında joe biden’ın kendisini zenci bir kadın başkan yardımcısı zannetmesi pek hoş değildi.

kendisini bu şekilde algılayabilen bir insana dünyanın sonunu getirebilecek nükleer saldırı emrini veren düğmenin emanet edilmesinin hayli tedirgin edici olduğunu söyleyenler haklı da olabilir belki.

Evet joe biden’ın nükleer ateş emrini veren bu düğmeyi bir gün televizyon uzaktan kumandası sanıp basması ihtimali tabii ki olabilir, ama bu kadar hata kadı kızında bile bulunur. bu yüzden bu aşamada sadece bu rutin  ihtimal nedeniyle ondan bırakmasını istemek bence doğru değil.

***

jill biden canlı yayındaki tartışma sonrasında eşiyle sanki çocuk azarlar gibi konuşmuş, Biden’ın bırakmasını isteyenler şimdi buna da taktı.

şimdi bakın eğer hayli yüksek dozda viagra alırsa belki eşi tarafından azarlanmak joe biden’ı tahrik ediyor bile olabilir bunu da düşünmek gerekiyor. böyle şeylerin örnekleri pek çok hayatta.

Tahrik olmuyorsa da bence eşiyle o olan biten fazla önemli bir şey değildir, çünkü eşim Rana’nın benimle bazen nasıl konuştuğunu görseniz beni hemen oracıktan alıp en yakındaki düşkünler evine kaldırırdınız acilen. Ama buna rağmen ben bile bırakmıyorsam, hala yazıyorsam Biden’ı da rahat bırakın bence.

***

Merak etmeyin, bu defa unutmamayı başaracağım, çünkü diğer adı hemşire Rachet olan Rana parmağıma ip bağladı, onu gördükçe Mahmut’un kim olduğunu anlatmam gerektiğini de hatırlıyorum.

bu Mahmut benim yaşımda bir arkadaş. bildiğim kadarıyla yaklaşık elli yıldır durmadan Derrida okur ve dinlemek isteyenlere, sayıları çok az da olsa, anlatır. Mahmut’un Derrida’yı gerçekten anlayıp anlamadığını bilen de yok. çünkü anlattığında en az Derrida kadar anlaşılmaz konuşuyor. Anlayacağınız Mahmut berbat bir kısır döngü içinde yaşayıp gidiyor ama o bile yine de bırakmayı hiç düşünmüyor.

durum bu haldeyken şimdi size soruyorum, joe biden neden mahmut, Kılıçdaroğlu, Ronaldo  ve benden önce  bıraksın ki?