Araştırmacı mizah yazarınız, Kanye West'in Berlin'deki Türk dönercisinde kuyruğun önüne alınmamasından girmiş, kıyafet giymeyi pek sevmeyen sevgilisinden çıkmış.

Başlığa aldığım konu belki kendi başına da haber olabilirdi. Ancak bu defa bunun haber olması türk dönerinden ve Kanye West’den daha çok West’in yanındaki sevgilisi Bianca Censori’ ye borçlu

***

Berlin’in küçük İstanbulu olarak bilinen Kreuzberg semtinde gezerken acıkınca doğal olarak o bölgede akla gelebilecek ilk yemek olan Türk dönerini tercih etmişler. Ve Berlin’in en meşhur dönercisi  olduğu söylenen Mustafa’s Gemüse Kebap’ı tercih etmişler.  

***

beni tabii her boka maydonoz dadacı araştırmacı mizah yazarı olarak Mustafa’yi ve kebap’ı anlamakla birlikte gemuse’yi anlayamamak acayip rahatsız etmişti.

internette çevirisine bakınca her sitede karşıma ya sebze yada vejeteryan çıktı ve bu tabii ki kafamın karışmasına neden oldu. acaba Mustafa bey sebzeden kebap mı yapmıştı veya acaba kebabın garnitürü olarak bolca sebze mi koyuyordu yaptığı dürümün içine..

cevaplar şu anda belirsiz . Ben Oray Egin’in Berlin’e gittiği zaman Mustafa’nın yerinde yiyeceği kebaptan sonra yazacağı yazıyı beklemek kararı aldım.

***

Caddenin yanıbaşına yerleştirdiği  mobil dükkanında Mustafa bey gerçekten bir kebap mucizesi  yaratmış gözüyor. Mekan ile ilgili kaç fotoya, videoya baksam daima önünde uzun kuyruklar olduğunu görüyorum

***

Nitekim Kanye West ile sevgilisinin yanındaki yardımcıları sıranın çok uzun olduğunu görünce Kanye West’in sıra beklemeden döner almasının mümkün olup olmadığını sorunca Mustafa bey ‘olmaz’ demiş ‘sıraya gireceksiniz’ diye de eklemiş.

***

tabii bu hayatta sadece bir takım kurallara uymak için varmış  gibi gözüken Almanya’ya yakışan ilkeli davranışın temelinde Mustafa beyin Kanye West’i hayatında ilk kez o an duymasının da rolü olabilir.

ama ben asıl Mustafa beyin bu red cevabını adamın sevgilisini kıyafetini görmeden vermiş olduğunu düşünüyorum.

***

üzerinde kıyafet benzeri bir şey olsa da tamamen çıplakmış gibi duran bir kadını türkiyede ve dünyada her esnaf dükkanına öncelikle davet ederdi benim bildiğim kadarıyla. Mustafa bey de Kenya West yerine Bianca Censori’yi görseydi sıranın önüne geçmeleri teklifini kesin kabul ederdi bence.

***

Ama daha da önemlisi eğer Mustafa bey Kenya West’in sevgilisini değil de adamı önce görmüşse de bence bırakın onu sıranın önüne almayı onu sıraya bile sokmayabilirdi.

çünkü Kanye West’in görünümü gerçekten de tuhaftı

simsiyah giyinmişti ve başını yüzünü siyah bir şalla kapatmıştı.

ben onu bu halini ilk gördüğümde kendisinin maymunlar Cehennemi filminde  orangutanlar ordusunun generali rolünde oynayan Thade olduğunu düşündüm

kadın ise transparan bir tulum ve topuklu ayakkabı giymişti ve birlikte görünümleri gerçekten garipti.

***

onun o haliyle Thade oluğunu düşünmüştüm ama daha sonra ikisini  bir parkta otururken, Kanye West’i yüzü açık, görünce onun gerçekten de general Thade’ e benzediğini anladım.

***

bu arada Kreuzberg’de çırılçıplak gezmekten korkmasa da, vücudu güzel olsa da Bianca Censori’ nin gerçekten de zevksiz olduğu  da oraya çıktı. Hayır bu onun Kanye West’i sevgili olarak seçmesiyle alakalı bir şey değildi ama kadın Berlin’in en meşhur Türk dönercisine gittmesine rağmen döneri değil sosisli sandviç tercih etmiş. Bence bu zevksizliğin zirve noktasını oluşturuyordu ve onun sevgilisi Kanye West yerine bir türk erkeği olsaydı kadın bunu yaptı diye şimdi ya ölü ya da sevgilisiz olacaktı.