geçen hafta içinde TBMM enel Kurulu’nda dünya mizah tarihine geçebilecek bir fırsat kaçtı.

***

Salondan kendisine mizah yapması için atılan pasları genelde gole çevirmekten hiç kaçınmayan TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder bu defa, belki de hayatında ilk kez nedense kendin tutmaya karar verince o güzel fırsat kaçırılmış oldu.

***

halbuki Önder’in dokunulmazlığı da var. Yani önüne gelen konularda gerektirdiği kadar edepsiz olabilme imkanı kendisine tanınmış durumda. 

Şimdi düşünüyorum da hiçbir korunmam olmadığı halde gereken ve gerekmeyen her yerde edepsiz olma fırsatını hiç ve sonuna kadar kaçırmazken benim bir de dokunulmazlığım olsa kim bilir neler olurdu.

***

TBMM Genel Kurulu’nda kendisine söz verilmediğini söyleyen CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal “Bana ne zaman vereceksiniz başkanım? Bana 30 saniye verdiniz. Arkadaşlara üç dakika verdiniz” sözleriyle TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’e tepki gösterdi. 

***

Önder’n “Bir cevap vereceğim internete düşeceğiz ondan sonra” şeklindeki yanıtı salonda gülüşmelere neden oldu.

Daha önce bu tür fırsatlar önüne geldiğinde hiç susmayan Önder büyük heyecanla cevabını beklememe rağmen bu defa nedense işi o noktada kesti.

***

Ben Mahmut Tanal’ın konuşmasında ‘Bana ne zaman vereceksiniz başkanım. Bana 30 saniye verdiniz. Arkadaşlara üç dakika verdiniz’ cümlelerinde kritik noktalarda olması gereken ’söz’ kelimesini bile bile kullanmadığını, sahnedeki komedyenin side-kick’i olarak bilerek rol üstlenip onun bekleneni söylemesi için sadece ‘vereceksiniz’ diyerek  Önder’e punch-line’ı için büyük fırsat hazırladığını düşünüyorum.

***

Önder o gün sessiz kaldı ama internete düşecek bir cevap verseydi acaba orijinal bir şey söyler miydi, yoksa benim ilk aklıma gelen düzeyi fazla yüksek olmayan cevapları mı verirdi, diye takıntılı bir şekilde düşünmeye başladım.

Acaba Tuğrul Eryılmaz’dan rica etsem Cihangir’deki kafede Önder’i gördüğünde onun o gün düşündüğü ama söylemediği cevapları alıp bana özel söyler mi?

***

Herhalde parlak bir zekaya  sahip olan Önder edepsizlikte yoldaşı olan benim hemen aklıma geliveren şu tür cevaplarla yetinmezdi;

1- tipim değilsin

2- başım ağrıyor

3- aldığın Viagra’nın etkisinin başlamasını bekliyorum

veya

4- oturuma 15 dakika ara veriyorum, bir sigara için bahçedeki ağacın altında olacağım. 15 dakika senin için çok uzun süre biliyorum, ama bugün bonkör davranmaya niyetliyim.

diyebilirdi. 

ama tabii ki ben Önder’den aynı fikri çok daha yaratıcı cümlelerle ifade etmesini beklerdim. Umarım bir daha fırsat çıkarsa vekillerinin yeri geldiğinde edepsiz olmasını bekleyen biz seçmenleri hayal kırıklığına uğratmaz.