Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira olarak açıklandı. o iki liranın neden orada olduğunu ve ne işe yarayacağını, asgari ücret tespit komisyonu üyeleri de dahil kimse bilmiyor.

2 liranın başına gelenler bana TFF başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yaşadıklarını çağrıştırıyor. onun da neden o koltukta olduğunu, neden öyle konuştuğunu ve neden böyle davrandığını anlayamıyoruz. Özetle o 2 liraya anlam veremediğimiz gibi onun da anlamı bizce meçhul.

***

bir süre önce bir kulüp başkanı hakemi sahada yumruklayınca tabii ona da soruldu bu iş, onun ‘bayraklar inmez ezan susmaz’ diye cevap verdiği ortaya atıldı. hemen herkes bu cevabın ona yakıştığını düşündüğünden  hemen inandı. ben de inanmıştım ama bir de ağzından duymak istediğimden basın toplantısının kaydını  baştan sona izledim. ama ne yazık ki ona çok yakışacak bu cümle ağzından çıkmamıştı.

***

bunun yerine konuya cevap verecek yerde Fransa’daki sağlık sistemini anlattı.

***

onun bu asıl meselelere alakasız cevaplar verme adeti sürüyor. 

Cumhuriyet yazarı Arif Kızılyalın, Büyükekşi’ye “Son 20 gün içinde bir kulüp başkanı FIFA hakemi dövdü, bir başkan Süper Lig takımını sahadan çekti ve Süper Kupa oynanamadı, ne düşünüyorsunuz?” diye sordu.

TFF Başkanı bu soruya da  “Denk mi geldi, denk mi getirildi bilemedim” diyerek cevap vermekle yetindi.

Suudi Arabistan’dan döndüğünde kendisini bekleyen gazetecilere iyi seneler diledi, başka bir şey demedi.

***

iki lira imajını kafamdan kendimi zorlayarak silip onu izlediğimde davranışlarının, hayatının ne kadar da ‘Being There’ filmindeki Chauncey Gardener karakterine benzediğini görüyorum.

***

O muhteşem filmde Chauncey karakterini  Peter Sellers unutulmaz biçimde canlandırmıştı. Chauncey gerçeklik ile pek ilgilenmediğinden, etrafında yaşananları umursamadığından kendisiyle konuşmaya çalışan herkese konularla alakasız nevi şahsına münhasır cevaplar veriyordu.

***

onun bu alakasız cevapları herkes tarafınan özel anlamlı derin fikirler gibi düşünüldü ve insanlar Chauncey’e özel insanmış gibi davranmaya başladı.

ve o sonunda hiç istemediği ve olmak için hiç uğraşmadığı halde ABD başkanına danışman bile oldu.

***

Mehmet Büyükekşi de TFF başkanlığına buna benzer bir süreçten sonra gelmiş olmalı. her soruya alakasız cevaplar veren Chauncey gibi o da gerçeklikten kopmuş gibi yaşıyor.

***

ama bu arada o Chauncey olacak bizi güldürecek  diye futbolumuz nerdeyse batma noktasına geldi. insanlar yürüyerek gidip Suudi Arabistan’ı işgal edecek kadar infial içinde. TFF’deki Chauncey ise konuyla hiç ilgisi yokmuş gibi davranıyor.

***

Şakayı artık bitirmek gerekiyor. Neredeyse her kurumumuzun basına gelenler, yani liyakatsızlık nedeniyle içten çürüme hiç olmazsa TFF’de bitirilmeli artık.