Cinsel sağlık uzmanı İrem Hattat sorularınıza cevap veriyor. Bu hafta, İnternetten tanıştığı kadına aşık olduğu için 13 yıllık evliliğini bitirmeyi düşünen bir koca, G noktasının peşine düşen bir sevgili ve prezervatif takmadığı için telaşa kapılan genç bir adam var.

Sevgili İrem, 27 yaşındayım ve 1,5 senedir bir kız arkadaşım var. Arkadaşlarım sürekli bir G noktasından bahsediyor. Kız arkadaşları inanılmaz zevk alıyormuş. Böyle bir nokta varsa nerede? Artık bir ben bilmiyorum gibi geliyor. Bir de doğru yerde miyim, kız arkadaşım nasıl hissederse anlayabilir? Lütfen bana yardım et.

Değerli okurum,
Milyon dolarlık seks sorusu bu. Genelde erkekler 16 yaşından itibaren bundan bahsetmeye başlıyor. Bazı araştırmacılar G noktasına inanmıyor. Var diyenler haritada yerini başka başka gösteriyor. En yaygını, vajinal duvarın önünde ve vajinanın yaklaşık 5-7 cm içinde (mideye en yakın kısım) bulunan madeni para büyüklüğünde bir kısım olduğu düşünülüyor.

Korsanların hazine avı haritaları gibi bu da sürekli yeri değişen bir şehir efsanesi. Peki sen tabiri caizse doğru notayı çalıyorsan, hangi enstrümanı çaldığın önemli mi?

Zaten var olması, bulunmasının her zaman kolay olduğu anlamına gelmez: G noktası vajina içinde yer aldığından ötürü daha çok vajinal orgazmı sağlayan ana yapıdır. Çoğu kadın, bu bölgeyi uyarmanın, sanki idrara çıkmaları gerekiyormuş gibi hissetmelerine neden olabileceğini, ancak birkaç dakika içinde bu duygunun geçtiğini ve yerini zevk duygularına bıraktığını fark eder. Bilmem bu tarif yeterli oldu mu?

Ben yine de çift olarak cinsel IQ’nun önemine dikkati çekmek isterim yani esas konu arzularınızı, değerlerinizi, beklentilerinizi birbirinizle açıklıkla paylaşabilmenizdir. Bu noktayı habire arayıp uyarmaya çalışmak yerine, cinsel yoldan tatmin edecek vücutta sayısız noktanın keşfedilmesi iki taraf için de daha keyifli olmaz mı?

Sevgili İrem
31 yaşındayım. Bir ay içinde üç değişik kişiyle seks yaptım. İkisinde prezervatif kullandım. Ama kullanmadığım sefer için çok kaygılanıyorum. Kullanmadığım zaman cinsel yolla bulaşan bir hastalık kapmış mıyımdır? Çok endişeliyim, hiç aklımdan çıkmıyor. Benim durumumda olan birine ne önerirsin?

Değerli okurum,
Hatırlar mısın Yaşar Nuri Öztürk katıldığı bir TV programında sunucuya “angut” demişti. Bu soru bu cevabı hak ediyor.

Yani sen bir kadınla beraber olduğunda onun tüm seks geçmişi ile de beraber oluyorsun, zaten fast food seksin en büyük riski de bu. Ayrıca bir kişiyle bir kez bile olsa cinsel temas yoluyla bulaşan herhangi bir hastalığa neden olabilir. Hatta penetrasyon olmasa bile cinsel organlar temas ettiğinde bulaşabilir.

Bu nedenle herhangi biriyle herhangi bir cinsel aktiviteye girdiğinde cinsel yolla bulaşan hastalık olasılığını önlemek için partnerinin cinsel geçmişini bildiğinden emin ol. Birden fazla partnerin olması durumunda riskin artar.

Sen diğer iki ilişkin için de endişelenebilirsin bence. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar prezervatif kullanımıyla bile bulaşabilir. HPV, uçuk vb. gibi ciltten cilde temas yoluyla bir kişiden diğerine geçebilen belirli hastalıklar var. Prezervatifler, vajinal penetrasyon sırasında cinsel yolla bulaşan hastalıklardan koruyabilir, ancak yine de ciltten cilde ten teması ile yayılabilir.

Şimdi yapacağın şey bir uzmana başvurup gerekli değerlendirmeyi yaptırman sonra da bu söylediklerimi muhakkak dikkate alman.

Sevgili İrem Hanım,
49 yaşında bir erkeğim ve gerçekten iyi bir kadınla 13 yıldır mutlu bir evliliğim var. Ancak yaklaşık sekiz ay önce internette 20’li yaşlarının sonunda genç bir kadınla tanıştım ve tamamen aşık oldum. Kısa bir ilişkimiz oldu ve ben boşanmaya niyetli olmayınca hayatına devam etti. Sorun şu ki, ben eşimi terk etmesem de duygusal ve zihinsel olarak yoluma devam edemiyorum. Kendimi mutsuz hissediyorum. Bunun evliliğim üzerindeki etkisinin de farkındayım çünkü içime kapanık ve mutsuz göründüğümü biliyorum. Daha önce hiç deneyimlemediğim bir şekilde ve geçmişte aşık olduğumu düşündüğüm zamanlardan tamamen farklı bir düzeyde aşık oldum. Bu duygunun azalacağını düşünmüştüm ama daha iyiye değil daha kötüye gidiyor gibiyim. Ayrıca eşimin de bir şeyler anladığına eminim. Bu hislerim geçene kadar ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Değerli okurum,
Bir deyim vardır, “Ne taş düşsün ne hamam çınlasın.” Senin durumun bana biraz onu hatırlattı. Öncelikle 49 yaşında aniden böylesine aşk andropozda mısın dedirtiyor. Zaten aniden aşık olduğumuzda, aşık olduğumuz kişiyi neredeyse hiç tanımayız ve boşlukları hayal gücümüz doldurur, bu nedenle çoğunlukla aşık olduğumuz şey hayal gücümüzdür. Acaba özlemini duyduğun şey gençliğin olabilir mi?

Sekiz ay bir sırrı sakladığını düşünüyorsun ama inan bir şeyler değişmiştir ve bence de eşin kesin farkındadır. Kararını vermişsin, gençliğini kovaladığın için 13 yıllık sevgi ve arkadaşlığı bir kenara atmamışsın. Zaten çok da her şeyden emin olsaydın evindeki düzeni bozmaktan çekinmezdin. Sonuçta madem devam ediyorsun aklını başına topla ve evine, eşine odaklan.

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu iremhattatasor@gmail.com adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.