Libya'da Derne kentini yıkan sel felaketinde, tabloyu daha vahim hale getiren iki barajın yıkılmasıyla ilgili sekiz yerel yetkili gözaltına alındı. Trablus Başsavcılığı'nın açıklamasına göre Derne Belediye Başkanı ve şehrin su kaynaklarından sorumlu yetkilisi de gözaltına alınanlar arasında.

Libya’da 10 Eylül’de ülkenin doğusunu vuran Daniel Fırtınası’nın en büyük yıkıma yol açtığı Derne kentinde yıkımda ihmali olduğu düşünülen yetkililer hakkında yasal işlemler başladı. Trablus Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada sel felaketi sırasında, felaketin faturasını ağırlaştıran iki barajın yıkımıyla bağlantılı olarak sekiz kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Başsavcılık, Derne Belediye Başkanı Abdelmenam El Ghaithi’yle beraber, kentin su kaynaklarından sorumlu yetkilisi başta olmak üzere toplam sekiz kişinin gözaltına alındığının belirtirken, diğer isimlerle ilgili açıklama yapılmadı.

Derne’de sel felaketinin ardından sokağa dökülen halk yetkililere tepki göstermiş, 19 Eylül’de de dönemin Derne Belediye Başkanı Abdulmenam El Ghaithi’nin evini ateşe vermişti. Ülkenin doğusunu kontrolü altında bulunduran hükümetin devlet bakanlarından Hichem Abu Chkiouat da Ghaithi’nin görevden uzaklaştırıldığını bildirmişti.

Her gün tablonun ağırlaştığı ve cesetlerin bulunduğu Libya’da halihazırda tablo toplam 15 bine yakın ölü ya da kayıptan oluşuyor. Bu sayının yaklaşık 4 bini ölü olarak kayıtlara geçti.

Libya’da kâbus bitmiyor: Bir günde 245 cenazeye ulaşıldı