9 Mayıs'ta Rusya'nın Zafer Günü törenlerine katıldıktan sonra ortalarda görünmeyen Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, iyi olduğunu kanıtlamak için fotoğraf ve video servis ettirdi. The Guardian'a göre görüntüler rahatsız olduğunu doğrulayabilir nitelikte.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, sağlık durumunun kötü olduğuna ilişkin iddiaları yalanlamak için yeni fotoğraf ve videolarını paylaştı. Bir ordu kontrol noktasını ziyaret ettiği görülen Lukaşenko’nun videosunu inceleyen The Guardian, Belarus liderinin kolundaki bandaj, sesinin boğuk ve yorgun çıkmasının, hasta olduğuna dair iddiaları doğrulayabilecek nitelikte olduğunu öne sürdü.

Lukaşenko son olarak 9 Mayıs’da Moskova’da Rusya’nın Zafer Günü’nde askeri törene katıldıktan sonra bir daha görülmemişti. Kısa sürede sağlık durumunun kötü olduğuna ve hastaneye kaldırıldığına dair söylentiler yayıldı, hatta 2020’de Litvanya’ya kaçmak zorunda kalan muhalif lider Svetlana Tikhanovskaya, ‘Her senaryoya hazır olun’ demişti.

Ukrayna savaşının 446’ncı günü: ‘Wagner Ukrayna’ya Rus askerlerinin yerini söylemeyi teklif etti’ iddiası, Sunak’tan Zelenski’ye kucaklamalı karşılama

Rusya’da Zafer Günü kutlaması: Putin’in hedefinde Batı vardı