Kolombiya'da 1 Mayıs'ta içindeki 7 kişiyle düşen uçakta olan ve hayatta oldukları öne sürülen 4 çocuk Amazon ormanlarında sağ bulundu. Devlet Başkanı Gustavo Petro mucizeyi doğrularken, çocukların sağlık problemleri sadece sıvı kaybı ve böcek ısırığı olarak belirlendi.

Bütün dünyanın günlerdir heyecanla takip ettiği bir haberdi. Kolombiya’da bundan 40 gün önce bir küçük uçak düşmüştü ve uçakta o sırada biri 11 aylık olan, diğerleri ise 4, 9 ve 13 yaşındaki dört çocuktan iz bulunamıştı.

Zaten uçağın enkazına birle kazadan 2 hafta sonra ancak ulaşılabilmişti.

Önce onların da kazada öldüğü varsayılmıştı ama uçağın düştüğü yoğun ormanlık alanda yapılan çalışmalarda çocukların sağ olabileceği ihtimali belirmişti. Çünkü çocuklara dair bazı izler vardı. Fakat buna rağmen çocuklar bir türlü bulunamıyordu ve ormandaki vahşi hayvanların saldırılarından korkuluyordu.

40 gündür bir yandan halk bir yandan ordu küçük çocukları arıyordu. Nihayet dün çocukların bulunduğu haberleri gelmeye başladı. 13 yaşındaki büyük çocuk, kardeşlerini hayatta tutmayı başarmış, onlara bir minik sığınak bile yapmıştı. Uçak düştüğünde 11 aylık olan bebek ise artık 1 yaşındaydı.

Kolombiya’da 40 gün önce düşen küçük uçaktaki 4 çocuğun sağ bulunduğuna dair çıkan haberler doğrulandı. Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro mutlu sona ulaşıldığını duyurdu. Petro, yaptığı açıklamada, “Tüm ülke için büyük sevinç! 40 gün önce Kolombiya ormanlarında kaybolan 4 çocuk sağ bulundu” dedi.

1 Mayıs’ta, içindeki 7 kişiyle kaybolan ve 17 Mayıs’ta enkazına ulaşılan küçük uçaktaki 1, 4, 9, 13 yaşındaki 4 çocuğun sağ bulunduğu resmen teyit edildi. Kurtulanlar içinde kaybolduğunda 11 aylık olan bebeğin de olduğu bilgisi paylaşıldı. Haftalardır çocukların sağ bulunması için yoğun bir arama faaliyeti yürüten Ordu da haberi “Mucize” olarak duyurdu.

Ordu’nun açıklamasında 4 kardeşin Caqueta bölgesindeki ormanlıkta yerlerinin tespit edildiği kaydedilerek, “Mucize, Mucize, Mucize” ifadesine yer verildi. Blu Radio’nun haberinde, kardeşlerden en büyüğü Lesly’nin, küçük kardeşlerini hayatta tutabilmek için ormanda geçici bir sığınak kurduğu bilgisi paylaşıldı.

Askeri personel tarafından bulunan çocukların sağlık durumlarının ise ‘sıvı kaybı’ ve ‘böcek ısırığı’ kaynaklı sorunlar olduğu bildirildi. Yetkililerin kardeşlerle ilgili 18 Mayıs’taki açıklamasında, çocukların sağ oldukları belirtilmiş ancak akıbeti doğrulanamamıştı.

25 gündür kayıplar: Kaza yapan Kolombiya uçağındaki dört çocukla ilgili yeni izlere rastlandı