Mehmet Nazif Günal tarafından 1996 yılının Şubat ayında kurulan MNG Havayolları’nın yüzde 44 hissesi 211,2 milyon dolara Abu Dabi merkezli Birleşik Arap Emirlikler’e satıldı.

Mehmet Nazif Günal tarafından 1996 yılının Şubat ayında kurulan MNG Havayolları’na, Abu Dabi merkezli Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) şirketi Ghitha ortak oldu. Ghitha, MNG Holding şirketlerinde  MNG Havayollarının yüzde 44’ünü 211,2 milyon dolara satın almak için anlaşmaya vardı. Abu Dabi merkezli Ghitha Aeroinvest Holding, MNG Havayolları ve Taşımacılık’ın yüzde 44 hisse satın almak üzere anlaşma imzaladı. Şirket, dün akşam yaptığı açıklamaya göre MNG’nin yüzde 44’ü için 211,2 milyon dolar ödeyeceğini açıkladı.

MNG Kargo’yu alan DHL, e-ticarette de yoğunlaşacak

9 uçakla hizmet veriyor

1996 yılının Şubat ayında kurulan MNG Havayolları, Kasım 1997’de orta menzilli Airbus A300 ile Hahn (Almanya) ve Stansted’e (İngiltere) yaptığı tarifeli kargo seferleriyle hizmet vermeye başladı. Halihazırda MNG Havayolları 6 adet Airbus A300-600 ve 1 adet Airbus A330-300F ve 2 adet A330-200F uçağından oluşan filosu ile operasyonlarına devam etmekte. Türkiye’deki hava kargo kapasitesinin büyük kısmını elinde bulunduran MNG Havayolları, tarifeli seferlerinin yanı sıra müşterilerine arzu ettikleri türde uçak ve kapasite hizmeti sunan charter seferleriyle de büyümesini sürdürüyordu.  MNG Havayolları, 2000 yılında hizmete sunduğu İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan 12 km uzaklıkta konumlanan AB standartlarında İthalat Antreposu ile hizmet kapasitesini daha fazla iyileştirdi. Nisan 2019 tarihinden beri İstanbul Havalimanı (IGA) gümrüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren MNG Havayolları Antreposu, 10 bin m2 alan, 60 bin m3 hacim ve 7 bin euro-palet kapasitesine sahip.Gümrüklü antrepoda kayıt yapma, istifleme, kargo arama ve kargo teslim işlemleri barkodlu sistem üzerinden gerçekleştiriliyor.

MNG Kargoyu da satmıştı

MNG Holding 6 ay önce de Alman lojistik devi DHL’e, MNG Kargo’nun yüzde 100’ünü satmıştı. 2021 yılında ise İstanbul Havaalanı’nı inşa eden konsorsiyumdan hisselerini satarak çıkmıştı.

MNG de İstanbul Havaalanı’ndan çıktı, hisselerini Cengiz ve Kalyon eşit paylaştı