Yaklaşık bir yıl önce Ukrayna ve Filistin'de yaşanan çatışmalara dikkat çekerek jeopolitiği dünyanın en büyük riski olarak tanımlayan JPMorgan Chase CEO'su Dimon 'Jeopolitik kötüye gidiyor' uyarısında bulundu.

14 Ekim 2023’te verdiği röportajda jeopolitiği dünyanın en büyük riski olarak tanımlayan ABD’nin en büyük bankası JPMorgan Chase’in CEO’su Jamie Dimon yaklaşık bir yıl sonra küresel istikrarın durumunun daha da kötüye gittiği uyarısında bulundu. Dimon Hindistan ziyareti sırasında CNBC’ye “Benim dikkat ettiğim husus, ekonominin durumunu belirleyebilecek olan jeopolitik. Jeopolitik kötüye gidiyor, iyiye gitmiyor. Enerji arzında aksama ihtimali var. Savaşa başka ülkeler karışabilir. Şu anda çok fazla savaş yaşanıyor” sözleriyle Yemen’deki Husi isyancı grubunun Kızıldeniz’deki saldırılara atıfta bulundu. Dimon geçen yıl Ukrayna ve Filistin’de yaşanan çatışmaya dikkat çekerek “Dünyanın onlarca yıldır gördüğü en tehlikeli zamanı yaşıyor olabiliriz” uyarısı yapmıştı. Dimon jeopolitik istikrarsızlığın “en büyük uyarısı” olduğuna dikkat çekerek ABD’yi de Ukrayna ve Rusya arasında uzun süreli bir savaşa hazırlıklı olmaya çağırdı.

‘Piyasaların neyi fiyatladığı konusunda şüpheciyim’

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indirimi konusunda da ABD ekonomisi ve piyasaların neyi fiyatladığı konusunda şüpheci olduğunu ifade eden Dimon “Ben uzun vadede iyimserim ama kısa vadede her şeyin harika olacağını söyleyen diğer insanlara karşı da daha şüpheciyim. Piyasalar her şeyi harika olacakmış gibi fiyatlandırıyor. Beni bu konuda temkinli tarafa koyun” diye konuştu.

JPMorgan CEO’su uyardı: Bu dünyanın gördüğü en tehlikeli zaman olabilir