İç piyasada dolar güne hafif yükselişle başlarken yatırımcısını haftalardır üzen BİST 100 endeksi ise ilk işlem gününde de benzer performansı göstereceğe benziyor. Gram altın ise dolardaki artış nedeniyle ilk ke 2,800 TL'ye ulaşıp geri çekildi.

Küresel piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole’daki konuşmasında faiz indirimlerinin zamanının geldiğini söylemesinin ardından cuma günü açıklanacak kişisel tüketim harcamaları endeksi (PCE) verisine yoğunlaştı. Verinin düşük çıkması durumunda eylül ayında bir faiz indirimi kesinleşmiş olacağından doların değer kaybı hızlanacak.

Küresel piyasalarda dolara ilişkin düşüş beklentisi olmasına rağmen ABD para birimi iç piyasada farklı seyir izliyor. Dolar güne yüzde 0,17’lik artışla 34,10 TL’den başlarken euro 38,07 TL ile stabil bir seyir izliyor. Doların yükselmeye devamı durumunda geçen hafta rezervleri 7 milyar dolar azalan Merkez Bankası’nın bu kez ciddi bir müdahale yapması ve spekülatörlere ders vermesi bekleniyor.

Küresel piyasalarda ise geçen haftanın son günü rekora koşan ons altın hız kesti ve altın 2511,23 dolardan işlem görüyor. Doların değerindeki sınırlı artış gram altının ilk kez 2,800 TL seviyesine çıkmasını sağladı. Gram altın şu an yüzde 0,17’lik değer kazancıyla 2,749 TL’den işlem görüyor.

Bitcoin ise 65 bin dolara ulaşırken İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Hizbullah hedeflerini vurmasının Orta Doğu’daki gerilimi artırmasının ardından petrol fiyatları yükseldi. Brent’in varili 80 dolara doğru yükselirken ABD ham petrolünün varili 75 doları aştı.

Fed Başkanı ‘Politikayı ayarlama zamanı geldi’ deyip faiz indirimi sinyali verdi, altın fırladı

Kanun kaçaklarından milyonerlere uzanan 42 yıllık öykü: Jackson Hole