Şekerbank KAP'a hisse devir açıklaması yaparak, Kazak ortağı Samruk-Kazyna Invest LLP'nin sahibi olduğu yüzde 12.06 oranındaki Şekerbank hisselerinin İlbak Holding'e devrine ilişkin sürecin başladığını duyururken, hisseleri yükselişe geçti.

Şekerbank, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile Kazak ortağı Samruk-Kazyna Invest LLP’nin sahibi olduğu yüzde 12.06 oranındaki Şekerbank hisselerinin İlbak Holding’e devrine ilişkin sürecin başladığını duyurdu. Sürecin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) onayına bağlı olarak başladığı belirtilirken, Şekerbank tarafında KAP’a yapılan açıklamada şu bilgiye yer verdi:

“Bankamıza yapılan bildirim uyarınca, Samruk-Kazyna Invest LLP’nin sahibi olduğu ve Bankamızın ödenmiş sermayesinin yüzde 12,06’sına tekabül eden hissenin İlbak Holding AŞ’ye devrine ilişkin olarak, taraflar, diğer koşulların yanında öncelikle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun onayı şartına bağlı olmak kaydıyla anlaşarak süreci başlatmışlardır.”

KAP açıklaması sonra Şekerbank hisselerinin değeri Karar sonrası bankanın hisseleri yüzde 9.79 değer kazanarak 4.6 TL’ye çıktı.

CNBC-e’yi yeniden yayına başlatmıştı

Madencilik, medya, turizm, baskı hizmetleri, gayrimenkul geliştirme ve hızlı tüketim gıda gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerini 2010 yılında holding yapısı altında bir araya getiren İlbak Holding, çatısı altındaki İlan Marble, TETE Albania, Acacia Maden İşletmeleri AŞ, Kayın Madencilik ve MMİ şirketleriyle madencilik sektöründe öne çıkan bir markalardan. İlbak Holding, Kastamonu ve Konya illeri başta olmak üzere Türkiye ve Arnavutluk’ta aktif olarak maden üretimi gerçekleştirip ihracat yapıyor. İlbak Holding medya alanında son olarak 2023 yılında Türkiye yayın haklarını satın aldığı CNBC-e’yi yeniden yayına hayatına döndürdü. Murat İlbak’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu holdingin bünyesindeki Ströer Kentvizyon firması ise İstanbul ve Ankara ve Bursa’daki billboard, otobüs durağı ve açık hava reklam işlerini de yapıyor.

İlbak Holding medyaya giriyor, CNBC’yi yayınlayacak