İsviçreli UBS yayınladığı notta “Yakın vadede risk-kazanç görünümü daha az cazip göründüğünden dolar karşısında Türk Lirası uzun pozisyon tavsiyemizi sonlandırıyoruz” dedi.

İsviçreli banka UBS yayımladığı bir notta yakın vadede risk-kazanç görünümü daha az cazip göründüğünden Türk Lirası’nı ABD Doları’na karşı uzun pozisyona alma önerilerini sonlandırdıklarını açıkladı. Son zamanlarda “carry trade” olarak tanımlanan, yüksek mevduat faizi nedeniyle yurtdışından düşük faizli döviz kredisi kullanıp bunu TL’ye çevirerek bankalarda mevduat yapılmasını tavsiye eden yabancı bankaların sayısı oldukça artmıştı. Şimdi bu bankaların da tavsiyelerini geri alıp almayacakları merak ediliyor.

UBS’in yayınladığı 2 Ekim tarihli notta “Enflasyonun düşüşü, sıkı para politikası, mali kısıtlama belirtileri ve cari dengede fazla, son bir ayda Türk Lirası’nda carry trade’i destekledi” ifadelerine yer verildi.

Yaklaşık yüzde 12’lik potansiyel toplam getiri ile yakın vadede daha az cazip bir risk-kazanç gördüğünü belirten UBS mevcut pozisyonları olan yatırımcılara kâr elde etmelerini önerdiklerini kaydetti.

Öte yandan yayımlanan notta “Türkiye’deki politikaların evrimini ve makroekonomik dengesizliklerin ele alınmasındaki ilerlemeyi izlemeye devam edeceğiz” dendi.

‘Japon ev kadınları’ yeniden Türk Lirası’na ve Meksika Pezosu’na yatırım yapıyor

Yerli carry trade

Carry trade ve ülke kaynaklarının heba oluşu

JPMorgan ucuz TL’nin yarattığı yüzde 20 carry trade getirisini sevdi

Goldman Sachs’tan TL tavsiyesi: Türkiye oyuna geri döndü, carry trade yapılabilir